Al doilea val de aer arctic ameninţă Europa. Preţul energiei s-a dublat deja în Marea Britanie

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/03/2018, 11:13
Al doilea val de aer arctic ameninţă Europa. Preţul energiei s-a dublat deja în Marea Britanie
Preţurile energiei au crescut în aşteptarea celui de-al doilea val de aer polar, care va menţine temperaturile din nordul Europei la un nivel anormal de scăzut, scrie News.ro. În Marea Britanie, preţurile gazelor s-au dublat deja în această săptămână, la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 10 ani, ca urmare a ninsorilor abundente care au blocat traficul şi au perturbat traficul aerian din regiune
 
Frontul Arctic în Europa va împiedica aerul mai cald să înainteze spre nordul continentului cel puţin până la jumătatea lunii martie, a spus Jason Nicholls, meteorolog şef la Accuweather. Toate cele şase prognoze meteo consultate de Bloomberg News au arătat că prima jumătate a lunii martie va fi mai rece decât în mod normal, iar frigul se va resimţi în special în Marea Britanie, Scandinavia şi regiunea baltică.
 
Chiar dacă vremea din următoarele săptămâni va fi mai puţin severă faţă de valul de frig actual, temperaturile ar urma să fie cu până la 3 grade Celsius sub nivelul normal, potrivit Accuweather. Două dintre estimări afirmă că vremea rece se va menţine până în aprilie.
 
Preţurile gazelor şi energiei electrice ”vor fi expuse unei volatilităţi mari, în conjuncţie cu valul de frig care se va întinde în nordul Europei şi în părţi din Europa Centrală. În timp ce cererea va scădea în primăvară, nu trebuie să uităm că venim dintr-un februarie friguros”, a spus Giacomo Masato, meteorolog la Marex Spectron, în Londra.
 
Sursă: www.ştirileprotv.ro
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×