Ce veşti pentru toţi pensionarii şi bugetarii din România! Ce se întâmplă cu al 13-lea salariu!

Filon Stan   
în Hotnews
13/09/2017, 16:50
Ce veşti pentru toţi pensionarii şi bugetarii din România! Ce se întâmplă cu al 13-lea salariu!

Veşti foarte proaste pentru toţi pensionarii şi bugetarii din România! Guvernul Tudose a anunţat că nu are bani pentru a plăti cea de-a 13-a pensie. Veştile proaste au fost aduse românilor de Ministrul Muncii! Olguţa Vasilescu a explicat că nu există bani pentru cea de-a 13-a pensie.

„Este exclus să acordăm al 13-lea salariu pentru că avem deja o lege a salarizării în vigoare care are ca şi termen de implementare definitivă anul 2022 şi până atunci nu se pune problema să fie al 13-lea salariu, deşi creşterile sunt foarte mari. În ceea ce priveşte a 13-a pensie, a fost cerută în spaţiul public de câteva organizaţii de pensionari, preferăm însă ca banii pe care îi avem să îi împărţim pe 12 luni pentru toată lumea” a declarat ministrul Muncii, scrie România Tv. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Al 13-lea salariu, şanse pentru mediul privat

Noua Lege a pensiei va intra în vigoare de la 1 decembrie 2017, conform graficului anunţat de ministrul Muncii. Potrivit promisiunii Olguţei Vasilescu, se vor rezolva toate inechităţile din sistemul de pensii din România.

Liberalii au depus la Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă care permite salariaţilor din mediul privat să poată primi al 13-lea salariu înainte de Crăciun şi al 14-lea salariu înainte de concediu, motivând că, astfel, România s-ar alinia la realitatea europeană. Potrivit iniţiativei, cele două salarii în plus ar urma să fie plătite de către companiile private din impozitul pe profit datorat statului, fără a depăşi plafonul de 20%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×