Ajutorul pentru căldură 2018 revine mereu în interesul oamenilor o dată cu venirea toamnei, însă cea friguroasă. Iată toate actele și informațiile necesare. În principiu, ajutorul pentru încălzirea adăpostului se atribuie persoanelor care trăiesc singure sau familiilor care nu-și permit să plătească încălzirea în timpul sezonului rece, lucru care este stipulat în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 70/2011, care privesc măsurile de protecție socială. Iar, pentru cei care încă nu beneficiază de acest beneficiu, însă au nevoie, trebuie să știe ce acte sunt necesare pentru acest lucru. Astfel că, potrivit avocartnet.ro, persoanele interesate se vor prezenta la locul cu pricina, având la purtător următoarele:
- cerere și declarația pe proprie răspundere pentru acordarea acestui ajutor
- copii după actele de identitate ale tuturor membrilor familiei cu adresa la care sunt domicialiați
- adeverința de la asociația de proprietari pentru cei care nu au domiciliu
- acte din care să rezulte calitatea titularului celui care depune această cerere
- acte privind veniturile nete lunare cumulate de familie în luna interioară înainte de depunerea cererii: cupoane de pensii, adeverință cu privire la venitul net, cupoane de îndemnizație pentru creșterea copilului, asta până la vârsta de 2 sau 3 ani, cupoane de indemnizații cu caracter permanent, cupoane de alocații ale membrilor minori, dar și a celor care sunt luați în plasament
Condițiile în care se oferă acest ajutor lunar
De ajutorul lunar pentru energie termică se pot folosi doar oamenii care au un venit net mediu/ lună, pe mumbru de familie în valoare de 1,572 ISR, asta în cazul famiilor. În cazul unei persoane, suma lunară trebuie să fie de 2,164 ISR pentru a se încadra în ajutorul lunar. În momentul de față, conform a1.ro, ISR are o valoare de 500 de lei, iar venitul net maxim de 786 lei pentru familii. În schimb, pe persoană fizică suma trebuie să se învârtă în jurul a maximum 1082.