Aimee Iacobescu a murit! Drama actriţei care ajunsese să trăiască dintr-o pensie de 40 de lei pe lună

Raluca Ogaru   
în Reality show
27/03/2018, 12:49
Aimee Iacobescu a murit! Drama actriţei care ajunsese să trăiască dintr-o pensie de 40 de lei pe lună GALERIE FOTO
Aimee Iacobescu a murit, în această dimineaţă, însă lasă în urmă o bătrâneţe plină de suferinţe. După ce a fost una dintre cele mai mari actriţe ale scenei româneşti, Aimee Iacobescu a ajuns să fie transfigurată de boală şi de neajunsuri. Bolnavă de cancer, actriţa a recurs la gestul disperat de a cere bani oamenilor pentru a-şi urma tratamentul foarte scump.
 
Singura ei speranţă era o indemnizaţie de la UNITER, care însă nu a mai ajuns la ea. Artista făcuse cerere de câţiva ani, dar nu avea loc de alţi actori care o primesc deja. În consecinţă, trăia din 40 de lei lunar şi îşi vindea lucrurile din casă pentru a mai câştiga ceva bani.
Este doliu în lumea teatrului românesc! Actriţa Aimee Iacobescu a murit, marţi (27 martie), la 71 de ani. A fost una dintre marile doamne ale teatrului românesc, dar a avut parte de o bătrâneţe suferindă. Diagnosticată cu cancer în urmă cu un an, artista s-a confruntat cu probleme financiare mari. Ea mărturisea în urmă cu câteva luni că nu are bani să-şi cumpere medicamentele necesare şi că rămâne doar cu 40 de lei pe lună. Ajunsese să fie nevoită să-şi vândă obiectele de valoare din casă. 
 
Singura şansă a actriţei o constituia o indemnizaţie de la UNITER, (Uniunea Teatrală din România), de 2.700 de lei. Pentru această indemnizaţie făcuse cerere de mai mulţi ani, dar fără folos. Toate cele 100 de indemnizaţii sunt însă date altor actori, iar Aimee Iacobescu nu ar putea intra pe lista lor decât prin decesul unuia dintre ei. Artista a fost ţinta criticilor, atât din partea colegilor de scenă, cât şi din partea publicului larg.
 
 Aimee Iacobescu a murit! Secretul actritei pe care doar familia ei il stia. Cand s-a nascut, cu adevarat
CIAO.RO
Aimee Iacobescu a murit! Secretul actritei pe care doar familia ei il stia. Cand s-a nascut, cu adevarat
27/03/2018 | 08:53
 
”Există 1500 de indemnizaţii care se acordă tuturor celor care aduc un nume României. La UNITER au ajuns 100 de indemnizaţii. Criteriile sunt aceleaşi pentru toată lumea. Indemnizaţiile prin UNITER sunt ocupate 100%. Când moare cineva, se eliberează un post.  Situatia nu este atat de dramatica precum se prezinta. Eu nu ştiu dacă dânsa dă 2.000 de lei pe medicamente. Sunt medicamente compensate. Sunt şi altele. Putem declara orice, aşa, din varful buzelor. La uniune, există o secţie de asistenţă socială, care se numeşte Casa Artistului, aici cei care sunt in disperare de cauză cu sănatatea si cu veniturile vin si cer sprijinul Uniunii. Îi ajutăm cu bani, alimente, locuinţe, haine”, declara acum ceva timp Ion Caramitru, preşedinte al UNITER .
 
Aimée Iacobescu a jucat pe scena Teatrului National timp de 40 de ani.
 
Actrita a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea si a devenit apoi preferata regizorului Sergiu Nicolaescu. A ramas in amintirea publicului cu rolul Domnitei Ralu.
 
 
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×