Adrian Diniș a murit la doar 32 de ani. Artistul, plâns de o țară întreagă

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
17/07/2018, 18:36
Adrian Diniș a murit la doar 32 de ani. Artistul, plâns de o țară întreagă GALERIE FOTO

Adrian Diniș a murit la doar 32 de ani. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l salva, însă nu s-a mai putut face nimic, din păcate.  Artistul este plâns de o țară întreagă, iar dovadă stau nenumăratele mesaje care au început să curgă pe rețelele de socializare.

Regretatul poet a suferit un accident vascular cerebral, caz destul de rar pentru persoanele de această vârstă.

Adrian Diniș a murit la vârsta de 32 de ani

Vestea că Adrian Diniș a murit i-a întristat până la lacrimi pe iubitorii poeziei din toată țara. “S-a stins unul dintre bunii mei prieteni, poetul și omul minunat Adrian Diniș… Sunt fără cuvinte și probabil voi rămâne pentru mult timp. Ne văzusem chiar de curând, ne văzusem de atâtea ori de fapt în ultimul an, nu aș fi ghicit niciodată că va fi pentru ultima oară. «nu plânge mamă se poate întampla oricui» – Adrian Diniș (1986 – 2018)”, “Dumnezeu să-l odihnească”, “Ultima oară l-am văzut pe Adrian Diniș (1986-2018) acum vreo lună. Am petrecut cu el, Claudiu Komartin, Eugen Ciurtin, Cosmin Ciotloș & Ana Toma o noapte albă în localul Library. Ca de obicei, era luminos & vesel: a vorbit numai despre literatură, mi-a examinat din memorie, dar foarte aplicat, vers cu vers, vechile mele traduceri din Berryman, a râs cât noi toți la un loc, cu râsul lui atât de bun încât îl făcea să pară delicios de naiv, n-a pomenit nici o secundă de vreo răutate a lumii ăsteia. Pentru el, răutatea zilei pur și simplu nu exista. Iar azi aflu că a murit azi-noapte (n.r.: ieri-noapte), de la un AVC. Avea 32 de ani. De data asta, răutatea lumii a ales pe cineva cu totul non-aderent la rău. E în asta o formă de înfrângere și pentru răul însuși. Lumina aia, în care și Adrian era atât de evident învăluit, rămâne.” sunt doar câteva dintre mesajele lăsate de apropiați.

Adrian Dinis s-a născut pe 4 iulie 1986, in Bucuresti. A fost absolvent al Universitatii Romano-Americane, sectia de Informatica manageriala. A debutat cu volumul „Poezii odioase de dragoste” (Editura Vinea, 2010), publicand in majoritatea revistelor importante din tara, precum Convorbiri literare, Luceafarul, Tomis, Tribuna, Dacia literara, Mozaicul, Poesis, sau Egophobia.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×