Ce se spune, de fapt, despre stângaci. Adevărul despre oamenii care scriu cu mâna stânga. Îi vei privi cu alţi ochi după asta

în Reality show
29/03/2018, 21:54
Ce se spune, de fapt, despre stângaci. Adevărul despre oamenii care scriu cu mâna stânga. Îi vei privi cu alţi ochi după asta
1. Între 5-10% din oamenii de pe glob sunt stângaci.
 
2. Au şanse de 3 ori mai mari să devină alcoolici.
 
3. Cel mai mult îşi folosesc partea dreapta a creierului.
 
4. Ei tind să ajungă la pubertate cu 4-5 luni mai târziu decât în mod normal.
 
5. Sunt, mai ales, jucători extraordinari de baseball, tenis, box sau înotători. Aproape 40% dintre jucătorii de tenis sunt stângaci.
 
6. Dintre ultimii 7 preşedinţi ai SUA, 4 sunt stângaci.
 
7. Absolvenţii de facultate care sunt stângaci au cu 26% şanse mai mari să devină bogaţi, decât cei dreptaci.
 
8. În diferite etape ale istoriei, obiceiul de a fi stângaci a fost catalogat în diferite feluri: un obicei prost, o marca a diavolului, un semn al unei afecţiuni neurologice, drept rebeliune, semn al răufăcătorilor sau homosexualităţii. Însă a mai fost văzut şi cu un indicator al creativităţii şi înclinaţiei către muzică.
 
9. Cuvântul „stâng”-„left”, din engleză, provine din termenul anglo-saxon „lyft”, care înseamnă slab sau stricat, deteriorat.
 
10. Mamele care au peste 40 de ani la naşterea copilului au cu 128% şanse sporite să aducă pe lume un stângaci, decât o femeie la 20 de ani.
 
11. În ciuda faptului că aproximativ 90% din populaţia globului este dreptace, pisicile, şobolanii şi şoarecii par să fie egal împărţiţi când vine vorba de stângaci şi dreptaci.
 
12. Cercetările au arătat că stângăcii sunt mult mai pricepuţi în domeniul spaţial, în matematică sau arhitectură. Dreptacii tind să fie mai talentaţi verbal.
 
13. Unul din 4 astronauţi ai Apollo erau stângaci.
 
14. Aproximativ 30 de milioane de persoane din SUA sunt stângace.
 
15. Cercetătorii au arătat că stângăcii sunt mult mai predispuşi alergiilor şi astmului decât dreptacii.
 
16. Cercetările au arătat că, dacă un stângaci se răneşte la mâna cu care face cele mai multe lucruri, îi este mai uşor să înveţe să îşi folosească cealaltă mâna, în comparaţie cu un dreptaci.
 
17. Stângăcii apar pe linie genetică. Stângăcii familiei regale britanice îi includ pe Regina Mama, Regina Elizabeth a ÎI a, Prinţul Charles şi Prinţul William.
 
18. Stângăcii au mai multe şanse să sufere de insomnie.
 
19. Există o zi care sărbătoreşte stângăcii. Este 13 august, cunoscută drept Ziua Internaţională a Stângacilor.
 
20. Strangulatorul din Boston, Osama Bin Laden, şi Jack Spintecătorul erau toţi stângaci.
 
21. Persoanele care sunt stângace pot să vadă sub apă mai bine decât dreptacii.
 
22. Jurnalul de boli mentale şi nervoase a realizat un studiu în urmă căruia a evidenţiat că persoanele stângace îşi procesează emoţiile diferit, şi spre deosebire de dreptaci, aceştia tind să se înfurie mai repede.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×