Accident Tuzla: Ce tip de aparat era aeronava care s-a prăbușit

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
21/02/2019, 18:08
Accident Tuzla: Ce tip de aparat era aeronava care s-a prăbușit GALERIE FOTO
Aeronava care s-a prăbușit era un model Diamond DA-42 Twin Star

Un accident aviatic s-a produs, joi după-amiază, în apropiere de aerodromul Tuzla. La bordul aeronavei de mici dimensiuni se aflau două persoane, pilotul și elevul său, de 54 și respectiv 50 de ani. Din păcate, elevul nu a mai putut fi salvat. Aeronava care s-a prăbușit este un model Diamond DA-42 Twin Star.

La scurt timp de la producerea accidentului aviatic în apropiere de aerodromul Tuzla, la fața locului au ajuns echipajele de intervenție. Salvatorii au reușit inițial să îl scoată pe pilot dintre fiarele contorsionate, acesta fiind transportat la spital cu un elicopter SMURD. Ulterior, după minute bune de încercări, a fost scos și copilotul care lua lecții de zbor. Acesta era în stare de inconștiență, iar medicii au început imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Aeronava care s-a prăbușit era un model Diamond DA-42 Twin Star

Aeronava care s-a prăbușit era un model Diamond DA-42 Twin Star,  înmatriculat YR-SCF, care aparține companiei RAS. Acest tip de aeronavă are patru locuri, două motoare cu propulsor și este produs de compania austriacă Diamond Aircrafts Industries. Este folosit în general pentru zboruri de antrenament, de supraveghere și pentru cartografiere și poate lua la bordul său patru persoane. Scaunele sunt prevăzute cu centuri de siguranță asemănătoare cu cele folosite la autoturisme și nu se mișcă din locul în care sunt fixate. În schimb, pedalele avionului sunt mobile.

Avionul care s-a prăbușit la Tuzla este un model Diamond DA-42 Twin Star
Avionul care s-a prăbușit la Tuzla este un model Diamond DA-42 Twin Star

Avionul a fost proiectat să fie sigur pentru pasagerii pe care îi transportă și de asemenea este foarte economic. Modelul Diamond DA-42 Twin Star are mai multe variante:

  • DA42 (ca cel prăbușit în apropiere de Tuzla)
  • DA42 M
  • DA42 L360
  • DA42 NG
  • DA42 MPP
  • DA42 MPP Centaur OPA
  • Dominator II
  • DA42-VI
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×