Accident grav în Belgia! Opt români sunt răniţi

Vicentiu Dinescu   
în Hotnews
05/10/2017, 00:04
Accident grav în Belgia! Opt români sunt răniţi

Opt cetăţeni români au fost răniţi, trei fiind în stare gravă, după ce microbuzul în care se aflau a lovit un camion, miercuri dimineaţă, pe o autostradă din Belgia. Accidentul a avut loc pe sutostrada belgiană E411, în zona Loyers, au comunicat autorităţile belgiene. În microbuz se aflau opt cetăţeni români. Toţi au fost răniţi, trei fiind în stare gravă. Potrivit unor surse, românii se deplasau spre Bruxelles pentru a lucra pe un şantier.

Un microbuz care se îndrepta spre oraşul Bruxelles a lovit un camion care era staţionat într-o zonă în care se efectuau lucrări. Autorităţile belgiene au activat Planul medical de intervenţie pentru accidente de amploare. La locul accidentului au fost trimise numeroase echipaje ale pompierilor, poliţiei şi serviciilor medicale. Răniţii au fost transportaţi la spitale din oraşul Namur, situat în apropiere. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Un accident similar a avut loc în Belgia la 22 august

Un accident similar cu români s-a produs în Belgia la 22 august. Atunci, un român a murit şi mai mulţi au fost răniţi, în urma unui accident în care a fost implicat microbuzul în care aceştia se aflau pe şoseaua E35, care leagă oraşul belgian Anvers de oraşul olandez Eindhoven. Personalul misiunii diplomatice i-au acordat familiei cetăţeanului român decedat asistenţă consulară în procedurile specifice repatrierii trupului neînsufleţit.

Un alt accident grav a avut loc la 23 august, atunci când un autocar în care se aflau muncitoare sezoniere, cele mai multe fiind din România, s-a răsturnat în landul german Saxonia Inferioară, în nord-vestul ţării. Şase persoane au fost grav rănite, iar alte 38 mai uşor. Oficialităţile germane au comunicat ulterior că în autocar se aflau 49 de persoane, dintre care 40 de cetăţenie română.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×