Un avion ultrauşor s-a prăbuşit în Grecia. Aparatul trebuia să ajungă la Bucureşti

Razvan Nicolae   
în Hotnews
24/09/2017, 00:00
Un avion ultrauşor s-a prăbuşit în Grecia. Aparatul trebuia să ajungă la Bucureşti

Un avion de mici dimensiuni care zbura spre România a dispărut vineri seară. Aeronava a plecat de pe aeroportul din Alexandropolis. Conform news.ro, aparatul avea la bord doi cetăţeni ucrainieni care au partipat la show aviatic în Greci. Aeroplanul trebuia să aterizeze în Bucureşti, pe aeroportul Băneasa. 

Autorităţile din Grecia şi Bulgaria au intrat imediat în alertă şi au pornit acţiunile de salvare. Aparatul ultrauşor a dispărut de pe radare la câţiva kilometri de locul de unde decolase. Conform news.ro, dispariţia nu s-a produs pe teritoriu românesc. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Accident de avion la graniţa Greciei cu Bulgaria

„Avioanele mici de zbor nu trebuie să depună un plan de zbor, aşa cum se întâmplă în cazul companiilor mari”, au declarat surse din aviaţie. Potrivit unui site de ştiri din Grecia, resturi ale fuselajului avionului ultrauşor au fost găsite de un localnic la nord de localitatea elenă Komotini, la câţiva kilometri de frontiera Greciei cu Bulgaria.

Avionul era unul marca CT2K, acest tip de aparat fiind produs din 1997 şi până în prezent, costul acestuia fiind de aproximativ 80.000 de dolari. Aparatul ultrauşor a decolat din Grecia la ora 12:37, iar imediat după dispariţia de pe radarele autorităţilor din Grecia şi Bulgaria, un elicopter Puma a fost mobilizat pentru a căuta resturile avionului de mici dimensiuni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×