Accident aviatic pe un aeroport din Congo!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/12/2018, 12:14
Accident aviatic pe un aeroport din Congo!
Un avion de pasageri a ratat aterizarea pe un aeroport din Congo

Un avion de pasageri a ratat aterizarea pe un aeroport din Congo! Accidentul aviatic a avut loc pe aeroportul din Beni, în estul Republicii Democrate Congo. După ce un aparat Antonov la bordul căruia se aflau militari congolezi a ratat aterizarea pe aeroportul din Beni, treizeci și opt de persoane au fost rănite, dintre care opt grav.

”Sunt 38 de răniţi, dintre care 4 membri ai echipajului, 26 de soldaţi congolezi şi 8 soldaţi congolezi sunt răniţi grav”, a declarat pentru AFP locotenentul Somwe Mulimbi responsabil de securitatea de pe aeroportul din Beni.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Accident aviatic  pe aeroportul din Beni, în estul Republicii Democrate Congo

De altfel, Beni este una dintre zonele cele mai sensibile din estul RDC, ce este marcată de epidemii Ebola și violențe atribuite grupării armate Forțelor Democrate Aliate (ADF). Joia trecută, în urma prăbușirii unui Antonic, cel puțin șase persoane, dintre care trei piloți ruși, s-au stins din viață.

Accident aviatic pe un aeroport din Congo!
Accidentul aviatic a avut loc pe aeroportul din Beni, în estul Republicii Democrate Congo

Aeronava se întorcea din Rshikapa, centru, unde a transportat material electoral pentru Comisia Electorală Națională Independentă(Ceni). Alegerile din Congo au fost amânate pentru 30 decembrie, diind prevăzute inițial pentru 30 decembrie. Aceastea ar urma să-l desemneze pe succesorul președintelui Joseph Kaliba la putere, din ianuarie 2001.

Închide ×