A plouat cu diamante! Unde a avut loc fenomenul unic în istorie!

în Stiri de ultima ora
18/04/2018, 15:18
A plouat cu diamante! Unde a avut loc fenomenul unic în istorie!
Ploaia cu diamante a avut loc in Sudan
Foarte puțini oameni știu, dar în anul 2008 a avut loc cel mai straniu fenomen de pe Terra. În Sudan a plouat cu diamante! Fenomenul a avut loc din cauza unui asteroid care s-a dezintegrat în atmosfera Pământului.
Un asteroid care s-a dezintegrat parţial în atmosfera Terrei în 2008, provocând prăbuşirea pe sol a unor fragmente ce conţineau diamante, în Sudan, provenea din embrionul unei planete dispărute a Sistemului Solar. Acea „protoplanetă” s-a format în primii zece milioane de ani de viaţă ai Sistemului Solar, înainte de a fi distrusă în urma coliziunilor cu alte corpuri cereşti telurice, potrivit cercetătorilor europeni. Asteroidul, denumit 2008 TC3 sau Almahata Sitta, avea mărimea unui automobil, scrie Telegraph.

A ploua cu diamante formate la presiuni ridicate

Utilizând o tehnică de microscopie electronică, cercetătorii au studiat compoziţia diamantelor conţinute în fragmentele telurice care s-au dispersat deasupra deşertului Nubian după explozia asteroidului. Ei au ajuns la concluzia că aceste pietre preţioase s-au format la presiuni ridicate.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×