A murit tânărul ars în explozia de la Piatra Neamț. Alexandru Gabriel era internat într-un spital din Belgia

în Stiri de ultima ora
08/11/2018, 18:34
A murit tânărul ars în explozia de la Piatra Neamț. Alexandru Gabriel era internat într-un spital din Belgia
Tănârul ars în explozia de la Piatra Neamț a murit în Belgia!

Tânărul ars în explozia de la Piatra Neamț a murit! Alexandru Gabriel și-a petrecut ultimele zile din viață într-un spital din Belgia. Pe scurt, pe data de 31 octombrie a avut loc o explozie, într-un bloc din Piatra Neamț. Aceasta a fost urmată și de un incendiu. La fața locului au fost aproape 30 de pompieri cu cinci autospeciale pentru a stinge focul, două autoscări, trei echipaje SMURD, un echipaj de descarcerare și patru ambulanțe ale Serviciului Județean. În urma deflagrației, tânărul a suferit arsuri pe trei sferturi din suprafața trupului. În acel moment, a ieșit pe propriile picioare din bloc, însă în stare de șoc. Alexandru Gabriel a fost transportat la spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

Imediat ce a ajuns acolo, a intrat în sala de operații pentru primele intervenții. Medicii au solicitat mutarea lui la București, loc în care există trei centre pentru arși. După o zi însă s-a decis transferarea lui la unitatea spitalicească Grand Hôpital de Charleroi din Belgia. Așadar, după ce a fost adus cu ajutorul aeronavei C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, a intrat rapid în operație, pe data de 5 noiembrie.

A murit tânărul ars în explozia de la Piatra Neamț! Alexandru Gabriel a sfârșit în spitalul din Belgia

a murit tanarul ars in explozia de la piatra neamt
Un om dus pe targă la spitalul de arși

Ulterior, medicii din Charleroi au identificat două bacterii pe care Alexandru le-ar fi avut din spitalul din România. Acest lucru a fost confirmat de medicul care l-a operat, acesta fiind și el cetățean român. Potrivit spuselor lui, totul este pus pe seama curățeniei ”făcute de mântuială”. ”E un ars mare care este o urgenţă de reanimare, cu şoc hipovolemic, cu incizie de şarjă făcute de mântuială şi îmi asum ceea ce spun”, a declarat medicul din Belgia, Ciprian Isacu.

De ce s-a produs însă această mutare, cu toate că și România are secții de arși? Acest aspect a fost clarificat de ministrul Sănătății. Se pare că țara nu poate trata un pacient cu arsuri mai mari de 50 la sută din suprafața corpului, în condițiile în care tânărul avea arsuri pe 65 la sută din corp.”România nu poate să trateze pacientul care are arsuri mai mari de 50 la sută din suprafața corpului. Aceasta este părerea mea, că nu se poate trata în România în condiții de maximă siguranță și în condițiile în care se afla acest pacient”, a declarat Sorina Pintea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×