A murit soprana Montserrat Caballé! S-a stins pe patul de spital

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
06/10/2018, 10:30
A murit soprana Montserrat Caballé! S-a stins pe patul de spital GALERIE FOTO
Soprana Montserrat Caballe a murit la 85 de ani

Soprana de origine spaniolă Montserrat Caballé a murit sâmbătă, 6 octombrie, la vârsta de 85 de ani. Aceasta era internată într-un spital din Barcelona. Artista s-a internat acolo în luna septembrie a acestui an. Decesul survenit în dimineaţa primei zile de weekend și a fost confirmat de reprezentaţi ai spitalului. În urma sfârșitului ei, aceștia, aparținând institutului spitalicesc Sant Pau din Barcelona au făcut public anunțul privind moartea artistei. Una dintre cele mai mari soprane ale secolului XX, va fi condusă pe ultimul drum la începutul săptămânii viitoare, luni. Potrivit Agerpres, colosala artistă va fi îngropată în orașul natal, Barcelona. D Însă, aceasta va rămâne cu un renume. Se pare că pentru mulți dintre criticii muzicali ea a fost ”diva operei”, lucru pe care l-a lămurit în timpul vieții, susținând că apelativul nu i se potrivește, neconsiderându-se o divă.

A murit soprana Montserrat Caballé! Cum se vedea aceasta?

”Nu mă consider o legendă a operei, nici ultima divă, așa cum deseori scriu ziarele. Fiecare perioadă are divele ei, iar în cazum meu, singurul lucru pe care l-am făcut a fost să îmi fac treaba bine, cât mai bine posibil, la nivelul cel mai înalt”, a declarat aceasta în cadrul unui interviu. Dar, cu toată modestia ei, soprana a fost complimentată de toți cei cu care a stat pe aceeași scenă. Una dintre personalitățile cu care a cântat a fost Placido Domingo, iar el a descris ce simte atunci când cântă cu ea.

Acesta, în timp ce cântau Manon Lescaut, a susținut că descoperea o nouă lume, lucru pe care îl trăia și soprana. ”Când cântam Manon Lescaut cu Plácido Domingo, care era minunat, el mi-a spus că descoperea o nouă lume cântând cu mine şi mie mi se întâmpla la fel. Cu José Carreras am avut o relaţie specială, eram vrăjiţi când ne ascultam reciproc. În ceea ce îl priveşte pe Luciano Pavarotti, el era ca un tată”, a spus colosala artistă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×