A murit jurnalistul Corneliu Ionel Ciubotaru

Claudiu Ilie  
înStiri de ultima ora
25/06/2018, 13:51
A murit jurnalistul Corneliu Ionel CiubotaruGALERIE FOTO
A murit jurnalistul Corneliu Ionel Ciubotaru

A murit jurnalistul Corneliu Ionel Ciubotaru! Duminică, 24 iunie, a murit, în urma unei scurte suferinţe, diplomatul, interpretul şi realizatorul Radio România, Corneliu Ionel Ciubotaru, scrie agenţia de presă RADOR. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO!

„S–a născut la 10 februarie 1952, în comuna Dumbrăveni, judeţul Suceava. Ulterior, familia se stabileşte la Paşcani, unde Corneliu îşi termină studiile liceale, după care urmează cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii “Kilment Ohridski” din Sofia, iar apoi Academia de Studii Economice din Bucureşti. A lucrat în comerţ şi turism, a fost traducător trilingv (bulgară, rusă şi ucraineană), diplomat, realizator la Radio Romania International (1995-2004) si la Agentia de presă Rador (2014-2017). În perioda 2004 – 2008 a fost consilier la Ambasada Romaniei dе la Sofia, apoi ataşat comercial la Consulatul Romaniei de la Sankt Petersburg (2008-2012) şi consul al Romaniei la Cernăuţi (2012-2014).

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Jurnalistul Corneliu Ionel Ciubotaru a murit la 66 de ani

A avut o susţinută activitatate de traducător , între lucrările cărora le–a asigurat versiunea din limba bulgară în romană se numără romanul “Mesaje din viitor”, Editura Biblioteka 48, Sofia, 2003, precum şi „Abisurile Dragostei”, Editura RAO, Bucureşti, 2007. De asemenea, a tradus în limba bulgară „Moara cu noroc” (Melnitzata na kasmeta)) a lui Ion Slavici, Editura BAN, Sofia, 2004, precum şi „Pădureanca” (Gorianka), de Ion Slavici, Editura BAN, Sofia, 2004, „Ciocoii noi cu bodyguard”, de Dinu Săraru, Editura „Balgarski Pisatel”, Sofia, 2007, „Memoriile unui prizionier roman de război, Luptele de la Turtucaia. Prizonieratul în Munţii Pirin”, Editura „Daniela Ubenova”, Sofia, 2016. A mai tradus în limba rusă „Ciocoii noi cu bodyguard” (Krasnaza Zmeya), de Dinu Săraru, Editura Bukrek, Cernăuţi, 2012. Odihnă veşnică, drum lin spre lumină!”, mai scrie sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×