A murit Dragoș Vasiliu de la Mondial! România a pierdut unul dintre muzicienii emblematici ai pop-rock-ului

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
10/10/2018, 18:00
A murit Dragoș Vasiliu de la Mondial! România a pierdut unul dintre muzicienii emblematici ai pop-rock-ului GALERIE FOTO
Dragoș Vasiliu a încetat din viață! Formația Mondial a mai rămas fără un membru

A murit Dragoș Vasiliu de la Mondial! România a pierdut acum unul dintre muzicienii emblematici ai pop-rock-ului. Chitaristul formației Mondial, a făcut senzație fiind component al longevivei trupe. Muzica lor a inspirat artiștii care le veneau din urmă încă din anii 1966, când au debutat la București. Chiar dacă la început ”Mondial” era doar un proiect pe care toți îl visau mare, acesta, ușor, a devenit ceea ce este în prezent: una dintre trupele care nu se vor uita niciodată. După câțiva ani după ce formația a crescut, cântecele lor răsunau de peste tot, ba chiar aceștia devenind în perioada lui Ceușescu reprezentanta României în turneele care s-au ținut de după granițele țării.

Primul disc al formației a apărut în anul 1969, iar acesta conținea piesele: ”Primăvara”, ”Romanță fără ecou” — cunoscută publicului și prin primul ei vers: ”Iubire, bibelou de porțelan”, ”De va veni la tine vântul” și ”Atât de fragedă’, piese care și acum încântă oamenii care au trăi, dansat, fredonat, bucurat de și pe piesele lor. Trupa Mondial s-a desființat în anul 1979 când Filip Merca, unul dintre componenții trupei, a renunțat la muzică. Dar, chiar dacă s-a întâmplat asta, ceilalți membrii au hotărât să țină steagul sus și să amintească oamenilor că Mondial va sta în viață mult.

A murit Dragos Vasiliu. Trupa Mondial a rămas fără un membru de baza
Primul disc al formației a apărut în 1969

A murit Dragoș Vasiliu! Trupa Mondial rămâne din nou fără un membru

a murit dragos vasiuliu! Formația mondial a mai rămas fără un membru
Dragoș Vasiliu de la Mondial a încetat din viață!

În 1995, Gabriel Drăgan, alt component al trupei, moare. Și, chiar dacă formația a mai pierdut pe drum un camarad, a reușit să rămână în picioare. Prima apariție a acestora, fără mult iubitul membru al trupei, a fost pe scena Festivalului Concurs Național Studențesc de Pop-Rock cu piesa ”Iubirea bibelou de porțelan”. Un concert care poate fi numit recent al trupei ”Mondial” a fost în anul 2002. Potrivit agerpres.ro, pe scena aceluiași festival pe care au fost după decesul colegului lor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×