A murit Doina Cornea! Disidenta regimului comunist avea 89 de ani!

Claudiu Ilie  
înStiri de ultima ora
04/05/2018, 08:14
A murit Doina Cornea! Disidenta regimului comunist avea 89 de ani!
A murit Doina Cornea

Doina Cornea a murit! Fosta disidentă a regimului comunist, ajunsă la vârsta de 89 de ani, a încetat din viaţă vineri dimineață, relatează News.ro. Anunţul a fost făcut pe Facebook de jurnalistul Dorin Chioţea.

Doina Cornea s-a născut în 30 mai 1929 în Braşov. Afost publicist, traducător, profesor, iar în perioada regimului comunist a difuzat numeroase texte şi proteste prin radio „Europa Liberă”, făcând astfel cunoscută opiniei publice internaţionale adevărata situaţie din România.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Doina Cornea a murit, dar rămâne în istorie

Doina Cornea a fost asistent universitar la catedra de limba franceză a Facultăţii de Filologie a Universităţii Babeş-Bolyai din din Cluj. În 1980, a realizat primul „samizdat” (volum fabricat manual, distribuit prin reţele de prieteni), „Încercarea labirintului”, urmat de alte patru traduceri-samizdat (din limba franceză), cărora le-a scris note şi prefeţe. În perioada 1982 – 1989, Doina Cornea a difuzat 31 de texte şi proteste prin radio „Europa Liberă”. În 1983, ea a fost concediată de la universitate şi supusă unor anchete, interogatorii și bătăi năprasnice.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×