A murit compozitorul Doru Popovici! A fost colaborator al Radiodifuziunii Române

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/03/2019, 19:59
A murit compozitorul Doru Popovici! A fost colaborator al Radiodifuziunii Române GALERIE FOTO
Doru Popovici, un cunoscut compozitor, s-a stins astăzi din viață!

Compozitorul și Muzicologul Doru Popovici s-a stins astăzi din viață. Acesta a fost și redactor muzical la Radioteleviziunea Română, din anul 1968. De asemenea, Popovici a scris și: studii, articole, cronici muzicale, recenzii în ziare de mare tiraj şi în reviste de specialitate din toată ţara: Muzica, Contemporanul, Amfiteatru, Astra (Braşov), Tomis (Constanţa), Tribuna (Cluj), Luceafărul (Craiova), Scânteia, Scânteia tineretului, România liberă (Bucureşti).

Doru Popovici a murit!

Din păcate, azi, 5 martie, este doliu în lumea muzicii. Doru Popovici, un compozitor cunoscut, a murit la vârsta de 87 de ani, potrivit clasicradio.ro. Muzicologul a început studiile la Timișoara, sub îndrumarea compozitorului Liviu Rusu și a urmat cursurile Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Capitală. La vârsta de doar 21 de ani, în anul 1953, a obținut primul premiu pentru compoziție.

”În 1954 a devenit membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, unde a activat în comisiile de cor şi în cele de muzică de camera şi simfonică. În 1968 a fost angajat la Societatea Română de Radiodifuziune; timp de peste 40 de ani a pledat aici în favoarea tinerilor interpreţi, compozitori şi muzicologi şi, nu în ultimul rând, pentru valorile naţionale; Piese instrumentale şi Corespondenţe spirituale de Doru Popovici se numără printre cele mai longevive cicluri de emisiuni ale instituţiei noastre. După 1990 a fost profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică şi la Universităţile particulare „Luceafărul” şi „Spiru Haret” din Bucureşti”, arată clasicradio.ro.

Doru Popovici, muzicolog, s-a stins astăzi din viață
Doru Popovici, muzicolog, s-a stins astăzi din viață

Doru Popovici, găsit mort, la 87 de ani

„Astăzi, 5 martie 2019, s-a stins din viaţă compozitorul şi muzicologul Doru Popovici, la vârsta de 87 de ani. Crezul său în puterile melodiei, cu adânci rădăcini în cântul bizantin, l-a singularizat în rândul generaţiei din care a făcut parte – Wilhelm Georg Berger, Tiberiu Olah, Pascal Bentoiu, Anatol Vieru, Dumitru Capoianu, Myriam Marbé – ca un spirit contemplativ şi un arhitect al esenţelor”, a precizat sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×