A fost declarată epidemie de gripă în Ungaria și Bulgaria! Ce se întâmplă cu România

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
23/01/2019, 13:21
A fost declarată epidemie de gripă în Ungaria și Bulgaria! Ce se întâmplă cu România GALERIE FOTO
A fost declarată epidemie de gripă în Ungaria și Bulgaria

A fost declarată epidemie de gripă în Ungaria și Bulgaria, după ce în cele două țări vecine au fost îndeplinite condițiile Organizației Mondiale a Sănătății, cum ar fi înregistrarea a 1.500 de cazuri de gripă la fiecare 100.000 de locuitori. Situația este îngrijorătoare și în România, după ce numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 29.

Ministerul Educației a anunțat că în școlile din întreaga țară va fi făcut un triaj epidemiologic pentru a împiedica izbucnirea unei epidemii de gripă. Cadrelor didactice li s-a adus la cunoștință că trebuie să suspende orele în cazul în care într-o singură clasă există cel puțin trei elevi bolnavi de gripă. Aceeași măsură trebuie luată în cazul în care procentul copiilor diagnosticați cu gripă într-o școală ajunge la 20%. Astfel, înainte de începerea orelor se va face un triaj epidemiologic pentru a identifica elevii care prezintă simptome de gripă, iar măsura vine după ce numărul cazurilor confirmate a depăşit numărul cazurilor estimate.

Ministerul Sănătății avertizează că România este în pragul unei epidemii de gripă
Ministerul Sănătății avertizează că România este în pragul unei epidemii de gripă

A fost declarată epidemie de gripă în Ungaria și Bulgaria

Situația a devenit alarmantă și în țările vecine, Ungaria și Bulgaria, unde autoritățile au declarat epidemie de gripă. Printre condițiile pe care o țară trebuie să le îndeplinească pentru a declara epidemie de gripă se numără și înregistrarea a 1.500 de cazuri de gripă la fiecare 100.000 de locuitori.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avertizat că și România se află în pragul unei epidemii de gripă și a precizat că, în afară de vaccinare, populația trebuie să respecte măsurile igienico-sanitare și să evite aglomeațiile, în timp ce părinții sunt sfătuți să își țină acasă copiii bolnavi. De asemenea, vizitele în spitale au fost restricționate, iar în școli se face zilnic un triaj epidemiologic. Până în prezent, 29 de persoane și-au pierdut viața din cauza gripei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×