Iohannis refuză iar să o numească pe Olguța Vasilescu ministru! PSD atacă la CCR

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/02/2019, 15:31
Iohannis refuză iar să o numească pe Olguța Vasilescu ministru! PSD atacă la CCR
Klaus Iohannis a refuzat-o pentru a 3-a oară pe Lia Olguța Vasilescu în rolul de ministru!

Klaus Iohannis refuză numirea Liei Olguța Vasilescu ministru, stârnind încă un război. Guvernul va ataca la CCR! Refuzul președintelui României de a o numi ministru al Dezvoltării Regionale pe Lia Olguța Vasilescu i-a supărat extrem de tare pe social-democrați.

Surse din partid susțin faptul că sesizarea ar urma să fie depusă de către secretarul general al Guvernului. Lia Olguța Vasilescu anunță că va face plângere penală. USR sare în apărarea președintelui țării. Coaliția de guvernare urmează să se întâlnească în zursul zilei de vineri, 8 februarie, pentru a stabili ce urmează să fie făcut.

Klaus Iohannis refuza pentru a 3-a oară numirea ca ministru a Liei Olguța Vasilescu!

PSD a anunțat azi că se va folosi de „mijloacele legale și constituționale pentru a-l determina pe președintele „Bețe-n-Roate’ să își respecte obligațiile.” „Klaus Iohannis a arătat astăzi că este cel mai iresponsabil președinte pe care l-a avut România. Nu a venit cu niciun proiect, cu nicio propunere constructivă, cu nimic care să îmbunătățească viața românilor. Este mânat de frustrări personale și nu știe decât să blocheze. Va rămâne în istorie drept „Președintele Bețe-n-Roate’. Face tot ce poate pentru a bloca PSD să facă investițiile atât de așteptate de cetățeni’, arată mesajul postat de Partidul Social Democrat pe un site de socializare.  CCR a admis în 2018 solicitarea Guvernului, după primul refuz al președintelui de a numi miniștri la Dezvoltare Regională și Transporturi.

Klaus Iohannis a refuzat pentru a 3-a oară numirea Liei Olguța Vasilescu drept ministru
Klaus Iohannis a refuzat pentru a 3-a oară numirea Liei Olguța Vasilescu drept ministru

„Președintele României urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru. Președintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României cu privire la numirile în funcția de ministru’. Prin urmare, președintele ar trebui să semneze decretele prin care ia act de demisiile vicepremierului Paul Stănescu, ministrul pentru Dezvoltare Regională, și a lui Lucian Șova, ministrul Transporturilor. În locul lor, sunt propuși de guvern Lia Olguța Vasilescu, respectiv Mircea Drăghici”, a spus atunci CCR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×