Paul Allen, cofondatorul Microsoft, a murit la 65 de ani!

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/10/2018, 10:07
Paul Allen, cofondatorul Microsoft, a murit la 65 de ani!
Paul Allen, cofondatorul Microsoft, a decedat

Paul Allen a murit luni, 15 octombrie, la vârsta de 65 de ani. Cei care au făcut durerosul anunț au fost reprezentanții companiei de investiții Vulcan pe care bărbatul o deținea. „Paul Allen a murit luni după-amiază, 15 octombrie 2018, din cauza complicațiilor provocate de limfomul non-Hodgkin, în Seattle.

Paul Allen avea 65 de ani. Cu o tristețe profundă, anunțăm moartea fondatorului nostru Paul G. Allen, co-fondatorul Microsoft și remarcabilul tehnolog, filantrop, constructor comunitar, conservator, muzician și susținător al artei”, au declarat aceștia într-un comunicat.

Paul Allen a murit la 65 de ani

Din nefericire, cofodatorul Microsoft a decedat luni dimineață, 15 octombrie 2018, din cauza unor complicații de limfomul non-Hodkin. Această boală i-a dat bătăi de cap încă din anul 1983, potrivit Mediafax. Se pare că tratamentul pe care îl făcea nu l-a putut salva, așa că decesul a fost anunțat. Tocmai din această cauză, Paul Allen s-a retras de la compania Microsoft, a căror baze le pusese împreună cu Bill Gates.

Afacerea Microsoft

Paul Gardner Allen a fost un antreprenor american a cărei avere a fost construită la compania Microsoft alături de Bill Gates. Nu de puține ori umele său a țintit spre lista celor mai bogați oameni din lume. Averea sa este estimată la 22 de miliarde de dolari americani. De asemenea, bărbatul a fost propretarul a două echipe de fotbal sportive profesioniste: Seattle Seahawks și Portland Trail Blazers. Allen fondează Microsoft împreună cu Bill Gates în Albuquerque, New Mexico, în 1975. Atunci începe un program de interpretare a limbii numit BASIC, așa că Allen aduce ideea numelui original de Micro-Soft, a povestit ăn anul 1995 pentru revista Fortune. După 1980, Paul Allen și Bill Gates dezvoltă sistemul de operare IBM Disk. Acest proiect a fost o cotitură în istoria Microsoft, lucru ce i-a îmbogățit pe Allen și Gates. În 1982 Paul Allen a fost diagnosticat cu limfonul Hodgkin. Dispare din afacerea Microfost, cu toate că tumoarea lui a fost tratată după mai multe luni de radioterapie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×