1 Mai, zi specială pentru români. În fiecare an, românii au zi liberă și de fiecare dată 1 Mai devine prilej pentru o minivacanță. Tot pe 1 Mai se dă oficial startul sezonului estival. În perioada comunistă, ziua de 1 Mai a fost transformată în sărbătoare de stat însoțită de defilări propagandistice. Atunci s-a aflat în câte țări se sărbătorește 1 Mai, Ziua Muncii!
1 Mai este celebrată ca Ziua Muncii sau Ziua celor ce muncesc, în peste 80 de țări. În majoritatea țărilor vest-europene, dar şi în statele din fostul bloc comunist, 1 Mai este zi liberă, potrivit stiri.tvr.ro.
În câte țări se sărbătorește 1 Mai, Ziua Muncii, din 1889
Ziua de 1 Mai nu a fost aleasă întâmplător. Revoluția industrială, la nivel global, a însemnat introducerea unor mașini și utilaje noi care funcționau încontinuu. Se muncea în condiții grele timp de 10-16 ore pe zi. Prin urmare, spre sfârșitul secolului al XIX-lea clasa muncitoare a început să ducă o luptă constantă pentru a obține ziua de lucru de opt ore. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a II-a a decretat 1 mai Ziua Internațională a Muncii.