61 de persoane au murit din cauza rujeolei. Ce spun medicii

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/02/2019, 11:38
61 de persoane au murit din cauza rujeolei. Ce spun medicii
Rujeola face noi victime

Rujeola continuă să facă victime în spitalele patriei. Bilanțul celor care și-au pierdut viața din cauza acestei boli infecto-contagioase a ajuns la borna 61. Cel mai recent caz de deces provocat de așa-numita boală a copilăriei este al unei persoane în vârstă de 41 de ani.

Este vorba despre un bărbat din județul Vrancea, răpus de rujeolă, dar și pe fondul unor complicații survenite din pricina gripei, după cum reiese din informațiile furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile și publicate vineri pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică. „Cel de-al 61-lea deces datorat coinfecţiei cu virus rujeolic şi virus gripal, confirmat serologic, a fost raportat la o persoană de sex masculin, în vârstă de 41 de ani, cu antecedente vaccinale antirujeolice necunoscute, din judeţul Vrancea” , a transmis CNSCBT.

61 de persoane au căzut deja victime rujeolei

În cazul bărbatului de 41 de ani din județul Vrancea, medicii au confirmat că fusese infectat cu virus gripal de tip A. Nu se știe însă, până în momentul de față, dacă bărbatul fusese vaccinat împotriva rujeolei sau gripei, anunță INSP. Până la data de 15 februarie, pe întreg teritoriul țării noastre au fost înregistrate 15.857 de cazuri confirmate cu rujeolă, în urma cărora au survenit și 61 de decese. Potrivit informațiilor transmise de CNSCBT, în ultima săptămână au fost raportate alte 66 cazuri confirmate recent cu rujeolă, în zece județe ale României.

Noi decese din cauza rujeolei
Noi decese din cauza rujeolei

Cele mai multe cazuri, 28 la număr, s-au înregistrat în județul Neamț. Conform repartiției numărului de cazuri pe grupe de vârstă, s-a constatat că rujeola se manifestă cel mai adesea în rândul  copiilor, mai ales cei nevaccinați, de la declanșarea epidemiei.  Recent, un bebeluș internat cu bronșită a decedat la Spitalul din Oradea. Părinții sunt de părere că băiețelul ar fi intrat în contact cu virusul de la un alt copil.  Rujeola, cunoscută și sub denumirea de pojar, este o boală infecțioasă care de cele mai multe ori poate provoca serioase complicații.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×