6 morti si primarul grav ranit! Atentat azi noapte intr-una din capitalele lumii!

Teroare pe străzile din Mogadishu, capitala Somaliei, unde a avut loc un atentat terorist care a ucis șase oameni și a rănit alți șase! Printre persoanele rănite în urma deflagrației se numără chiar și primarul Capitalei! Atentatul sângeros a fost revendicat!

Atentat terorist în Somalia soldat cu mai mulți morți și răniți, după o întâlnire la nivel înalt

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte şase, printre care şi primarul capitalei Mogadishu, au fost rănite, în urma unui atentat sinucigaş care a avut loc miercuri în capitala Somaliei, potrivit CNN.

Ținta atacului terorist a fost o clădire guvernamentală din Mogadishu, unde a avut loc o întâlnire oficială la care au participat și mai mulți reprezentanți ai Națiunilor Unite. Primarul capitalei, Abdirahman Omar Osman, a fost grav rănit în urma exploziei, după cum a declarat ministrul somalez al Informaţiilor, Mohamed Abdi Hayir. Printre cei ucişi se numără cinci oficiali locali.

Atentat terorist în Somalia

Atacul ar fi fost revendicat de gruparea teroristă Al-Shabaab, însă informația nu a fost confirmată oficial

Gruparea teroristă Al-Shabaab a revendicat atacul printr-un comunicat prin care susţine că atentatul a vizat mai mulţi oficiali ai Naţiunilor Unite care se aflau în acel moment în clădirea guvernamentală, însă această informaţie nu a fost confirmată în mod oficial.

Cu doar câteva ore înaintea exploziei, James Swan, reprezentantul ONU pentru Somalia, s-a întâlnit cu primarul şi consilierii acestuia în clădirea vizată de atac, dar a părăsit-o înaintea deflagraţiei, au anunţat surse oficiale.

„Naţiunile Unite sunt alături de poporul şi Guvernul Somaliei în lupta lor împotriva acestor atacuri teroriste”, a spus Swan prin intermediul unui comunicat.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a vedea exact în ce condiții s-a produs explozia care a ucis 6 oameni în Mogadishu, și dacă gruparea Al-Shabaab are vreo legătură cu sângerosul eveniment.

În urma cu două zile, un alt atentat a zguduit capitala Somaliei! 17 oameni au murit după ce o mașină capcană a explodat chiar lângă aeroportul din Mogadishu. Explozia a avut loc așadar într-un spațiu militarizat, lucru care a alarmat autoritățile.