6 mai, Ziua Internațională a Râsului! Vezi de ce este considerat un adevărat medicament!

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
04/05/2018, 12:10
6 mai, Ziua Internațională a Râsului! Vezi de ce este considerat un adevărat medicament!
Ziua Mondială a Râsului

Ziua Mondială a Râsului se sărbătorește în prima duminică a lunii mai a fiecărui an. Așadar, în 2018 vom sărbători pe data de 6 mai! Cu această ocazie se organizează evenimente care stârnesc râsul, precum spectacole cu clowni, picturi pe față, prezentări de povești, spectacole de teatru de păpuși, concursuri de baloane și ședințe de râs colective.

Startul îi aparține doctorului indian Madan Kataria, care a constatat ca râsul sporește capacitatea de concentrare și rezistența la efort, crește încrederea în propria persoană și îmbunătățește relațiile cu cei din jur, fapt publicat în 1995, când savantul a scris un articol intitulat”Laughter, the Best Medicine” („Râsul, cel mai bun medicament”).

Ziua Internațională a Râsului, medicament natural

Explicația constă în faptul că râsul favorizează în mod natural respirația, ca și cântatul, tușitul și strănutatul, care împinge expirarea dincolo de limita respirației de bază, producând o inspirare mai profundă, cu o pauză de respirație mai lungă decât în momentele de relaxare, iar expirația este prelungită, contribuind la buna oxigenare a tuturor țesuturilor din corp.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×