FANATIK vă aduce cele mai delicioase rețete cu brânză dulce de vacă, dar și sărată. Așadar, vom găti împreună pateuri delicioase cu brânză sărată, o plăcită fantastică cu brânză dulce, dar și prăjitura Fanta, care te transformă într-un adevărat cofetar, cel puțin în ochii prietenelor tale.
Umplutura pentru pateurile cu brânză sărată se face foarte ușor. Într-un castron se amestecă brânza de vaci, telemeaua rasă și cașcavalul ras, apoi se sparge un ou și se amestecă bine. De data aceasta, vom cumpăra aluatul deja făcut din oraș. Acesta se împarte în două și fiecare bilă obținută se întinde într-o foaie subțire. Se împarte în pătrate cât de mari doriți, se pune câte puțin din umplutură, apoi trebuie să aveți grijă să izolați bine marginile, în timp ce formați triunghiurile delicioase. Pateurile obinute se dau la cuptor Vă urăm poftă bună.
A doua rețetă cu brânză de vaci este cea de plăcintă cu brânză dulce. Este o rețetă foarte ușor de făcut, iar efectele ei se vor simți pe loc, imediat cum o veți scoate de la cuptor. Copiii o vor adora!
Ingrediente pentru umplutură:
Pentru tava:
Cum se prepară plăcinta cu brânză dulce
De această dată, vom folosiun aluat cumpărat de la magazin. O foaie se așază în tava unsă cu unt și tapetată cu faină. Următorul pas este amestecarea brânzei dulci cu gălbenușurile, smântâna, zaharul vanilinat și coaja de citrice. Separat se bat și albușurile până se obține o spumă, iar ulterior se adaugă și ele împreună cu stafidele în compoziția cu gălbenușuri și brânză.
Toată compoziția de plăcintă obținută se pune peste foaia din tavă, se acoperă cu cea de-a doua foaie, se unge cu smântâna și se dă tava la cuptor pentru 30 de minute. La sfârșit, după ce scoatem tava din cuptor se poate pudra cu zahăr. Vă urmăm poftă bună!
A treia rețetă cu brânză de vaci pe care FANATIK v-o prezintă este cea a prăjiturii Fanta! Este delicioasă, iar invitații vor rămâne cu gura căscată, deoarece are un aspect foarte plăcut.
Îngrediente blat:
Ingrediente cremă:
Ingrediente glazură:
Pentru blat, se separă albușirile de gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile cu zahărul 1-2 minute cât să se omogenizeze, apoi adaugăm uleiul în fir subțire și mixăm în continuare. Adaugăm făina amestecată cu cacaua și praful de copt, toate cernute. Batem albușurile spumă cu un praf de sare și le încorporăm în compoziția de gălbenușuri. Amestecăm ușor, cu mișcări lente, de jos în sus. Turnîm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru cca 25 de minute, apoi lăsăm blatu să se răcească.
Pentru cremă, mixăm untul moale cu zahărul pudră până devine spumă apoi adaugăm branza și esența de vanilie și mixăm în continuare. Întindem crema peste blatul răcit și dăm tava la frigider pentru cca 2 ore.
Glazura o preparăm după indicațiile de pe plicul de budincă, doar că în loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta. Când este puțin călduță o turnăm peste stratul de cremă. După două ore de stat la frigider prăjitura se poate porționa și servi. Pofta buna!