Rețeaua de socializare Facebook a fost lansată în urmă cu 16 ani, iar până la ora actuală a ajuns să fie cea mai căutată și utilizată aplicație. Mark Zuckerberg avea doar 23 de ani și era student la psihologie în cadrul Universităţii Harvard când a pus bazele rețelei sociale.
4 februarie 2004, data în care studentul Mark Zuckerberg a lansat rețeaua de socializare Facebook, aplicația care în momentul de față este cel de-al doilea site social mondial după Google. Facebook fiind utilizat de milioane de utilizatori la nivel global.
Intitulată inițial „The Facebook” rețeaua de socializare a reușit să strângă în primele 24 de ore de la lansare 1.200 de studenţi ai Universităţii Harvard, iar după o lună aplicația a adunat mai mult de jumătate din studenții înscriși la cursurile de licență. La scurt timp Facebook s-a extins la alte universităţi din Boston şi apoi la universităţi de pe teritoriul SUA.
După un an și câteva luni, mai exact în august 2005, numele rețelei de socializare a devenit Facebook.com după ce Mark Zuckerberg a cumpărat domeniul de internet pentru suma de 200.000 de dolari. O lună mai târziu rețeaua s-a extins la nivel internaționl și a ajuns în numeroase universităţi din Marea Britanie.
Rețeaua de socializare Facebook este bazată pe un cont format din adresă de e-mail și parolă. În situația în care utilizatorul și-a uitat parola sau contul i-a fost spart de hackeri atunci există posibilitatea de a-ți recupera datele. Metodele de recuperare a unui cont de Facebook sunt implementate de administratorii site-ului de socializare.
Recuperare cont în situația în care ți-ai uitat parola sau ți-a fost schimbată:
Recuperare cont în situația în care ți-ai șters pagina de Facebook:
Potrivit datelor centralizate la nivelul lunii ianuarie 2019, Facebook este cea mai mare reţea de socializare a planetei cu 2,32 de miliarde de utilizatori activi lunari şi cu 1,52 miliarde de utilizatori activi zilnici. În plus, la nivel internaţional circa 2,7 miliarde de utilizatori folosesc una din aplicaţiile reţelei fie că este vorba de WhatsApp, Messenger sau Facebook.
Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg ți-a dorit ca rețeaua de socializare să susțină principii precum libera exprimare sau criptarea,în ciuda faptului că va fi criticat pentru aceste lucruri. Prin urmare, fondatorul aplicației a adus mai multe schimbări.
„Aceasta este noua abordare și cred că va supăra o mulțime de oameni. Dar, sincer, vechea abordare a supărat de asemenea o mulțime de oameni, așa că încercăm ceva diferit.
Ni se cere tot mai mult să cenzurăm o mulțime de tipuri diferite de conținut, iar acest lucru mă face să mă simt foarte incomod”, a spus Mark Zuckerberg, informează digi24.ro.