Urmează a doua criză economică mondială! Specialiștii avertizează

O a doua criză economică mondială este o amenințare iminentă, iar specialiștii avertizează. Un studiu realizat de Universitatea Duke a ajuns la concluzia că aceasta ar putea fi fatală. În studiu au fost consultați 500 de directori financiari din întreaga lumea, iar din rezultatul acestuia reiese că peste 80% dintre aceștia sunt de părere că perioada de creștere economică (n.r. 10 ani) s-a sfârșit, iar acum urmează declinul.

De vină ar fi volatilitatea crescută a piețelor și politica economică ce promovează restricția comerțului între țări, care este promovată cu agresivitate de administrația Trump, în special. Economia din Statele Unite urmează să intre în recesiune în vara lui 2010 cel târziu. Anul acesta, jumătate de milion de muncitori din America au fost disponibilizați, cu 28% mai mulți decât în anul precedent. Cererea pentru produsele americane ar urma să scadă.

O nouă criză financiară mondială amenință omenirea

Urmează a doua criză economică mondială! Specialiștii avertizează

O nouă criză economică mondială amenință omenirea. Specialiștii au ajuns la concluzia că după 10 ani de creștere economică ar putea urma un alt declin al economiei mondiale. Anii 2007-2008 au fost fatali pentru marile companii și bănci din lume. Efectele se așteaptă să își facă apariția și pe celelalte piețe. Africa ar putea fi următoarea piață care va intra în recesiune în 2019, potrivit directorilor financiari consultați în stiudiu.

Semnele primei crize economice mondiale au apărut înainte de 2008, iar o parte din fondurile de investiții și-au înghețat operațiunile și au intrat direct în faliment. Pentru a calma piețele și a restabili încrederea, băncile mondiale au intervenit și au intrat în faliment și ele. A fost un dezastru economic!

A doua criză economică în România

„Tind să cred că o criză economică, fie ea regională sau globală, va avea loc în a doua parte a lui 2019, începutul lui 2020, este ciclicitatea economică și nu poate fi evitată. La toate acestea adaugă și contextul politic care influentează puternic (de multe ori negativ) contextul economic, acesta fiind unul destul de mișcător în acest moment”, a declarat Florin Andrei, economist, doctor în Finante și auditor financiar, cadru didactic asociat al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și burse de valori din cadrul ASE București, pentru ziare.com.