Un tânăr de 25 de ani, ucis de un criminal eliberat cu recursul compensatoriu! VIDEO

Un tânăr de 25 de ani a fost ucis de un criminal eliberat în baza legii cu privire la recursul compensatoriu. Bărbatul a fost înjunghiat în repetate rânduri în urma unui scandal izbucnit între două grupuri de tineri într-un club din Meidaș.

Tinerii au fost scoși cu forța din club după ce s-au luat la ceartă, iar victima a luat-o la fugă, dar s-a împiedicat, a căzut și a fost prinsă din urmă de atacatori. Agresorul are 30 de ani și este recidivist. El a mai fost închis, dar a fost eliberat mai repede din închisoare, în baza recursului compensatoriu. Tânărul care a fost înjunghiat a fost transportat la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața, după ce artera femurală i-a fost secționată.

Tânăr de 25 de ani, ucis de un criminal eliberat în baza legii recursului compensatoriu

„Mă uitam la știrea asta și făceam un calcul simplu: pentru un omor simplu de la 10-20 ani, pentru omor calificat de la 15-25 de ani, pe legea veche. Omul acesta, autorul faptei de care vorbim, are 30 de ani și deja urmează să fie condamnat pentru a doua faptă de omor. La 30 de ani, deja să fi făcut o bucată extrem de scurtă de pedeapsă, să fii eliberat, să beneficiezi de clemența legii, a societății, să nu înțelegi nimic din asta și să mai și comiți încă o crimă”, a declarat specialistul criminolog Dan Antonescu.

Agresorul a fost prins e polițiști

Recidivistul a fost prins de polițiști duminică după-amiază. El a mai fost condamnat în anul 2010 la 12 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru două tentative de omor comise în anul 2008. În timp ce se afla în penitenciar, a mai primit o pedeapsă de 4 ani pentru o tâlhărie calificată comisă în 2007. În 2011 a cerut să i se contopească pedepsele, astfel că a primit în total 13 ani de închisoare cu executare. Rusu Marius a fost eliberat în 2018 în baza legii recursului compensatoriu (408 zile câștigate), iar din pedeapsă i s-au mai redus 96 de zile, câștigate în urma muncii prestate în penitenciar.