Un polițist militar în vârstă de 36 de ani s-a sinucis aruncându-se în gol de la etajul 5. Evenimentul nefericit s-a petrecut în orașul Buzău unde oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabilit cu exactitate care au fost motivele care l-au determinat pe bărbat să-și ia viața.
Un bărbat în vârstă de numai 36 de ani care lucra ca polițist militar și se pregătea de nuntă a renunțat la viață din propria inițiativă și s-a aruncat în gol de la etajul cinci al blocului în care locuia pe Bulevardul Unirii în Buzău împreună cu iubita sa. Tragedia s-a petrecut duminică după-amiaza, 1 martie 2020, iar cei care au alertat serviciul de urgență 112 au fost chiar vecinii bărbatului.
Aceștia au auzit un zgomot puternic în spațiul dintre cele două blocuri turn chiar unde este amenajată ghena de gunoi și s-au dus să verifice. Din păcate, vecinii au dat peste trupul bărbatului care s-a aruncat de la o înălţime de aproximativ 20 de metri. Echipele medicale nu au mai putut face nimic pentru el, polițistul militar prezentând răni incompatibile cu viața.
„Un trecător l-a descoperit lângă ghena blocului şi a sunat imediat la 112, cel mai probabil fiind vorba de sinucidere”, a precizat purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, inspectorul principal Ane Marie Vrapciu, informează Agerpres.
Primele informații arată că polițistul militar i-a spus iubitei înainte de a pleca de acasă că merge să se plimbe cu motocicleta. Momentan nu se cunoaște motivul pentru care bărbatul de 36 de ani a recurs la acest gest necugetat și nici nu a lăsat vreun bilet de adio prin care să se explice. Cert este că, acesta era tot mai abătut în ultima perioadă și chiar mai încercat în trecut să-și pună capăt zilelor.
Polițiștii care au ajuns la locul evenimentului nefericit au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și urmează să stabilească cele petrecute, dar și care a fost adevăratul motiv pentru care bărbatul de 36 de ani a recurs la acest gest necugetat.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a realizat un studiu care arată că aproape un milion de oameni aleg să-și pună capăt zilelor în fiecare an ceea ce înseamnă că la fiecare 40 de secunde cineva alege să se sinucidă. Psihologii avertizează că depresia nu este o joacă și trebuie tratată ca atare, mai ales că în ultima vreme, la nivel mondial, tulburările mintale fac din ce în ce mai multe victime și nu țin cont de vârstă, educaţie sau statut social.
„Sunt nişte modalităţi de sinucidere imediată. Probabil, la cel care a stat acasă la etajul 7, hotărârea a fost luată în urma unor gânduri şi stări emoţionale foarte puternice şi a putut să se manifeste spontan pentru că asta a fost varianta la îndemână exceptând cazul cu focul. Acolo este o variantă demonstrativă mult mai mult decât dorinţa de sinucidere.
Eu bănuiesc că este vorba despre patologie şi a vrut să fie o formă de revoltă, ceva îl nemulţumea, ceva îl revolta foarte tare. În modul acesta, a vrut să vorbească despre problema lui, despre durerea lui, cumva să-i facă pe ceilalţi, indirect şi în mod inconştient, vinovaţi de ceea ce i se întâmplă. Este o formă foarte dureroasă, este o moarte lentă, nu este o moarte sigură” spunea în urmă cu un an psihologul Keren Rosner.