Un deținut confirmat luni cu noul coronavirus, declarat două zile la rând negativ. Va fi scos din izolare medicală

Un deținut de la Penitenciarul Jilava, ce a fost confirmat luni cu coronavirus, a avut rezultate negative două zile la rând, astfel că va fi scos din izolare, transmite News.ro.

Deținut confirmat cu coronavirus, vindecat după doar o zi

Un deținut încarcerat la Penitenciarul Jilava a fost declarat, luni, ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus, însă a avut rezultate negative la testele efectuate la 24 de ore și în ziua următoare.

Drept urmare, acesta va fi scos din izolare medicală, transmite Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Bărbatul a petrecut ultimele zile la spitalul penitenciarului, unde luni a fost confirmat cu COVID-19, apoi a fost testat de două ori la interval de 24 de ore, ambele teste arătând rezultat negativ.

Potrivit reprezentanților ANP, deținutul a primit confirmarea de infecție cu coronavirus luni, 23 martie, în timp ce se afla internat la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava.

Bărbatul iese din izolarea medicală

Potrivit metodologiei, persoana privată de libertate a făcut un nout test după 24 de ore, ce a ieșit negativ. După încă o zi, bărbatul a fost retestat, rezultatul fiind, din nou, negativ.

„În consecinţă, prin respectarea protocoalelor, măsura izolării medicale a persoanei în cauză încetează de la data prezentei”, au anunțat reprezentanții Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.