Turmericul și mierea au un efect nebănuit împreună. Combinația aceasta reprezintă un bun antibiotic. Puțini știu combinația dintre cele două alimente care se găsesc deseori în bucătărie zi de zi. Turmericul, amestecat cu miere, are calități antinflamatorii, anihilează bacteriile și stimulează imunitatea organismului.
Ingredientul activ din turmeric este curcumina, polifenol de culoare galbenă-portocalie, care are mai mult de 150 de proprietăți terapeutice. Află la ce ajută consumul de turmeric simplu! ATENȚIE! Trebuie să arunci amestecul dacă are un gust metalic.
Antibioticul natural format din amestecul turmericului cu mierea trebuie luat timp de 3 zile la rând pentru a putea beneficia de calit[‘ile lui curative. Ai nevoie doar de 100 de grame de miere crudă și o lingură de turmeric. Cele două ingrediente se amestecă și se pot păstra într-un borcan până la consumul total al antibioticului natural.
Cu toate că la noi nu se folosește foarte des, nici pe post de condiment, în India, turmericul are un rol important nu doar în bucătărie, ci și în medicină. Turmericul ajută la tăieturi, răni minore, crampe musculare, probleme respiratorii, boli hepatice, probleme cu pielea, entorse musculare, tulburări digestive, inflamații, infecții și dureri de stomac.
Dacă aveți probleme cu vezica biliară, nu folosiți acest acest amestec deoarece poate să provoace contracții ale mușchilor vezicii biliare. Dacă folosiți medicamente, aveți tensiunea arterială sau glicemia scăzută întreabă medicul înainte de a folosi acest
Împotriva răcelii: Prepară amestecul de la primele simptome.În prima zi ia o jumătate de linguriță la fiecare oră, întreaga zi. În ziua a doua ia o jumătate de linguriță o dată la două ore, iar în a treia zi, de trei ori pe zi.
Împotriva alergiilor O lingură pe zi
În bolile respiratorii: o lingură de trei ori pe zi
Dacă observi simptome ale unei răceli sau te confrunţi cu dureri şi inflamaţii articulare,remediul pe bază de turmeric şi miere se administrează astfel:
580 de utilizări ale turmericului – ATENȚIE: în afara celor ce țin de gastronomie! – au fost descoperite în urma a nu mai puțin de 4.000 de studii de specialitate, conform greenmedinfo.com