Tuneluri de dezinfectare împotriva coronavirusului pe străzile din China! Aceasta este noua găselniță a unei companii dintr-un centru industrial. Tunelurile pulverizează o substanţă biocidă care distruge COVID-19.
Mai exact, o companie din oraşul Chongqing a montat tuneluri de dezinfectare la intrarea în unitate, pentru ca angajaţii să fie în siguranţă la locul de muncă.
De altfel, China pare că încet, dar sigur își revine din acest șoc. De trei zile nu a mai fost raportat niciun caz nou de infectare în zona Wuhan al unui cetățean care nu a ieșit din țară.
De remarcat că tunelurile sunt dotate cu senzori infraroşu, iar în momentul în care o persoană intră în tunel, o substanţă biocidă este pulverizată din toate direcţiile.
În acest fel, absolut toate virusurile şi bacteriile sunt ucise. Și compania de transport public din Shanghai, Yanggao, a transformat un tunel de spălare obişnuit pentru autobuze într-o zonă de dezinfectare echipată cu 120 de lămpi UV.
Trebuie specificat că, în acest moment, peste 900 de milioane de persoane din 35 de ţări din lume sunt îndemnate să rămână acasă de către autorităţi. Majoritatea sunt izolate obligatoriu – ca în Franţa şi în Italia. Celelalte sunt vizate de interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, carantine sau apeluri fără caracter obligatoriu de a nu ieşi din casă.
În Statele Unite, 30% din populaţie este plasată, în diverse grade, în izolare, la New York, Los Angeles şi Chicago. În America Latină, Columbia urmează să treacă la izolarea obligatorie marţi seara, iar în Bolivia – unde alegerile prezidenţiale prevăzute la 3 mai au fost amânate – Guvernul a plasat ţara în carantină începând de duminică.
În Brazilia, statul Sao Paulo intră în carantină pe o perioadă de 15 zile începând de marţi. În Africa, izolarea urmează să fie generalizată în Tunisia, duminică, dar şi în Rwanda. Italia înregistrează 4.825 de morţi la 53.578 de cazuri confirmate – între care peste 6.000 de vindecări.
China înregistrează 81.008 de cazuri, inclusiv 3.255 şi 71.740 de vindecări. Ţările în care au murit cele mai multe persoane, după Italia şi China, sunt Iranul – cu 1.556 de morţi la 20.610 de cazuri, Spania – cu 1.326 la 24.926 de cazuri, Franţa – cu 562 de morţi la 14.459 de cazuri şi Statele Unite cu 278 de morţi la 22.177 de cazuri.