Tudor Chirilă şi Florin Călinescu au lansat atacuri la adresa Guvernului Orban chiar în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură depusă de PSD împotiva guvernului. Tudor Chirilă susţine că actualul guvern nu îşi ţine promisiunile şi că singura prioritate a acestuia este refacerea USL.
Cântăreţul Tudor Chirilă (45 de ani), dar şi actorul şi omul de televiziune Florin Călinescu (63 de ani au criticat Guvernul Ludovic Orban, scrie adevarul.ro. Tudor Chirilă este cunoscut ca unul dintre cei mai vocali cântăreţi când vine vorba despre viaţa politică. Astfel, cântăreţul şi mebru în juriul de talente Vocea României, acuză guvernul PNL că nu îţi ţine promisiuniule de la momentul instaurării. De asemenea, acesta spune că scopul guvernului Orban este să refacă fostul „USL”.
„Când s-a instalat, guvernul Orban promitea alegeri în două tururi. Uşor, uşor, se răzgândesc. Au alte prorităţi. Să refacă USL e una dintre ele“, a scris Tudor Chirilă pe internet. Şi actorul Florin Călinescu a ţinut să îşi facă publică nemulţumirea vizavi de actualii guvernanţi. Anul trecut, Florin Călinescu a intrat în politică fiind ales preşedintele Partidului Verde. Astfel acesta, acum, îi acuză pe cei de la UDMR de jocuri politice murdare.
„O gaşcă de nemernici plătiţi din banii ţării au trântit Guvernul Dăncilă şi a făcut posibil Guvernul Orban. Cei care se mută de la un partid la altul şi înapoi. Sau se declară independenţi. Că aşa le dictează conştiinţa. Sau îşi zic minorităţi.
Tăticii mizeriei sunt ăia din UDMR. De 30 de ani se dau când cu unii când cu alţii după cum le convine lor şi celor de la Budapesta. La fel de mizerabili sunt şi cei care se aliază cu ei deşi sunt trădaţi de tot atâtea ori. E posibil ca maine o nouă majoritate alcatuită din cei de mai sus să doboare şi Guvernul Orban. România normală“, a scris Florin Călinescu pe reţeau de socializare.
Şi Raed Arafat a criticat recent Guvernul Orban. Acesta avut o ţintă mai precisă, respectiv modoficarea Legii Sănătăţii. Marţi, Guvernul Orban a adoptat mai multe OUG printre care şi pe cea care va face ca fondurile de stat dedicate sănătăţii să fie împărţite în mod egal atât spitalelor de stat, precum şi celor din domeniul privat.
”Spre surprinderea mea, si a multora dintre colegii mei, s-a mers si mai departe ieri seara prin introducerea unor noi articole care deschid drumul integral sectorului privat comercial pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgenta, care si asa este limitat ca sumă, comparativ cu nevoile reale”, a scris Raed Arafat.
„Nu inteleg care a fost caracterul de urgenta ca se se ia astfel de decizii peste noapte, fara analiza reala de impact si fara dezbateri reale, luand masuri fara precedent, care vor destabiliza tot sectorul public de urgenta, de la serviciile de ambulanta pana la SMURD si UPU, fara exceptie.
Deschiderea accesului comerciantilor la bugetul de stat prin care este finantat sectorul public de urgenta este un pas care inseamna ca in cativa ani vom imparti sumele cu toti care vor aparea pe piata in urma acestei decizii aberante, ducand implicit la reducerea finantarii sectorului public in favoarea celui comercial.
Voi reveni cu explicatii mult mai clare in urmatoarea perioada si sunt convins ca sunt multi care vor intelege foarte bine temerile pe care impreuna cu multi dintre colegii mei le avem”, a mai precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.