ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vă aduce cele mai bune trei rețete de ciorbă de pește! Aceste rețete se pot face foarte ușor, iar rezultatul este unul minunat, pentru iubitorii de pește. Preparatul este unul foarte sănătos, sățios, iar familia îl va aprecia la adevărata sa valoare!
Ingrediente
Aceasta este o rețetă foarte gustoasă de ciorbă de pește, ca pe malul Dunării! Se poate face la ceaun, pe foc de lemne, dar este la fel de gustoasă și pe aragaz. Peştele se curăţă, se spală foarte bine în apă rece, se taie felii şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa şi morcovul se taie mărunt sau se rad pe răzătoarea mică şi se pun la fiert în 2 l de apă, cu puţină sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute. Carnea de peşte fierbe foarte repede şi ca să rămână întreagă se scoate şi se acoperă cu o folie.
Se alege orezul şi se spală în 2-3 ape până se limpezeşte şi se adaugă în ciorba de peste, lăsându-se să mai fiarbă 15 minute. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul bine până se formează un piure şi se pun în ciorbă. Se mai lasă să fiarbă şi cu sucul de roşii, iar spre sfârşit se adaugă borşul fiert bine şi strecurat împreună cu leuşteanul tăiat mărunt.
La sfârşit se pun şi bucăţile de peşte şi se mai fierbe la foc mic, 5-10 minute. Se ornează cu leuştean, după preferinţă. Ciorba de peste este foarte gustoasă dacă se serveşte şi rece.
Ingrediente
Legumele tăiate mărunt le punem la înăbușit în ulei. Când încep să se înmoaie legumele, atunci turnăm circa 1,5 l de apă fierbinte și lăsăm să fiarbă. Când sunt aproape fierte, adăugăm orezul și sare după gust. Adăugăm roșiile pentru ciorbă. Turnăm borșul pe care l-am dat înainte într-un clocot atunci când orezul este fiert. Peștele îl punem la sfârșit și-l lăsăm doar câteva minute să clocotească. Oprim focul și adăugăm verdeața tocată mărunt. Poftă bună!
Peștele se curăță de solzi, se eviscerează, se spală bine și i se taie coada și capul. Nu le aruncați, deoarece le veți folosi la rețetă. Nu uitați să scoateți branhiile peștelui, pentru ca ciorba să nu rindă un gust amar.
Puneți la fiert o oală mare cu apă. Morcovii, cepele și țelina se curăță și se spală bine sub un jet de apă rece. Se toacă toate mărunt și se adaugă în oala cu apă. Ardeiul se spală, se curăță de cotor și toate semințele și se taie mărunt. Se adaugă și acesta în oală.
Puneți coada și capul peștelui în oală și lăsați să fiarbă compoziția, cu un capac deasupra. În momentul când ochii peștelui ies afară, se scot părțile de crap și se lasă deoparte.
Se adaugă orezul, se mai lasă aproximativ 15-20 de minute la fiert, după care puteți adăuga sucul de roșii și borșul. Asigurați-vă că toate bucățile de pește sunt gătite bine. Se lasă să ajungă iar la punctul de fierbere, după care puteți readăuga capul și coada de pește. De asemenea, puteți prepara această ciorbă de crap și cu restul de pește, nu doar coada și capul.
Înainte de a pune ciorba în boluri pentru a o servi, spălați pătrunjelul verde și tocați-l mărunt, urmând să presărați fiecare porție. Musafirii vor fi impresionați! Vă urăm poftă bună!