Tradiții și superstiții de Solstițiul de Vară. Ce să nu faci dacă vrei să nu ai ghinion

Vineri, 21 iulie, va avea loc Solstițiul de Vară, astfel că vara își va intra pe deplin în drepturi și, mai mult decât atât, vom avea parte de cea mai lungă zi din an, urmând ca apoi noaptea să se mărească, fenomen care se va repeta până în data de 21 decembrie. De-a lungul timpului, au circulat numeroase tradiții și superstiții în legătură cu acest moment special.

Cum să te ferești de ghinion în ziua Solstițiului de Vară

Practic,  intrarea în Solstițiul de Vară marchează debutul celui de-al treilea anotimp, din punct de vedere astronomic, ceea  ce înseamnă din acest moment, ziua se va scurta și va deveni egală cu noaptea. Încă din cele mai vechi timpuri, fenomenul a fost perceput ca un adevărat motiv de bucurie, pentru că era asociat, în mod simbolic, cu strângerea recoltei.

Se spune că Solstițiul de vară aduce o energie deosebită, care le conferă oamenilor pasiune, vitalitate, belșug și, nu în ultimul rând, creativitate. Pentru că era considerat un moment prielnic pentru a găsi și a folosi apa magică, în unele regiuni ale țării, oamenii aveau obiceiul de a se îmbăia în această noapte cu apă și ierburi, obiceiul care era menit să îi ferească de orice ghinioane.

Tradiții și obiceiuri cu ocazia Solstițiului de Vară. Sursa foto:Kudika.ro

Semnificația Solstițiului de Vară

Denumirea Solstițiului își are originile în latinescu „sosltitium”, care se traduce prin ”soarele oprit”. Acest eveniment deosebit se petrece în fiecare an, de aceea oamenii din întreaga lume îl marchează cum se cuvine, respectând inclusiv o serie de datini și obiceiuri străvechi, legate de dimensiunea magică a acestui eveniment.

Se consideră că toate aceste magii își vor pune amprenta asupra vieții fiecăruia dintre noi, favorizând mai ales schimbările ce țin de dragoste și sănătate, aducând în același timp și prosperitate pentru cei care aleg să nu le ignore.