The Washington Post îl descrie pe Liviu Dragnea drept un autocrat. „Transformă democrația într-un instrument de opresiune”

Publicația Washington Post a scris într-un material despre situația autorităților din Europa de Vest: România, Polinia, Cehia și Ungaria. Sursa citată îl vede pe liderul PSD drept: „Un om de afaceri instarit, condamnat pentru fraude electorale si acuzat de coruptie.” Publicația The Post scrie și ea despre luptele din România, Polonia, Ungaria și Republica Cehă. „Liderii transforma democratia intr-un instrument de opresiune. Intram intr-o noua era a autocratiei.

Caracteristicile sale aduc usor cu metodele represive ale despotismului din secolul XX. Tari care odata reprezentau triumful libertatii folosesc acum structurile democratice drept instrumente de opresiune. The Post scrie despre luptele politice in desfasurare din Polonia, Ungaria, Roamania si Republica Ceha, in timp ce liderii cauta sa isi consolideze puterea, iar cetatenii incearca sa le tina piept”, scrie un jurnaist american.

Washington Post, despre „miscarile catre autocratie”

Jurnalistul de la publicația Washington Post a specificat că: „Guvernul a fortat plecarile procurorilor de rang inalt si a urmarit sa faca modificari legislative despre care criticii spun ca incearca sa ingreuneze activitatea autoritatilor anticoruptie.” 

Liviu Dragnea, lider PSD

 România continuă să rămână a doua cea mai săracă țară din Uniunea Europeană. Din păcate, chiar și în 2018, există numeroase persoane, în diferite zone, care se chinuie să trăiască de pe o zi pe alta.  „Este un efect contagios. Oamenii nostri au vazut ca functioneaza in Polonia si ca a mers si in Ungaria. Acum incearca sa faca acelasi lucru aici”, a declarat Elena Calistru, lider al grupului civic Funky Citizens.

Washington Post, de vorbă cu un chirurg din România

Un jurnalist de la WP a stat la discuții cu chirurgul Vlad Ciobotaru și soția sa, care au devenit recent părinți. „Ciobotaru este un chirurg, ceea ce insemna ca, pana de curand, avea un salariu care nici macar nu se apropia de minimul din alte tari europene. Chiar si pentru standardele romanesti, era neinsemnat, echivalentul a mai putin de 600 de dolari pe luna. El si sotia lui imparteau un apartament cu o singura camera, iar ideea de a-si intemeia o familie parea imposibila”, a scris publicația.