Taxa de drum pentru Bulgaria. Care sunt prețurile pentru șoferi și cum se poate plăti

Taxa de drum pentru românii care merg în Bulgaria diferă în funcție de tipul mașinii și de tonaj. Țara vecină este destinația perfectă pentru toți cei care vor să exploreze alte plaje ori obiective turistice cu totul spectaculoase. Șoferii trebuie să știe că atunci când ajung pe tărâmul vecinilor noștri, după ce trec granița, trebuie să plătească o taxă de drum.

Taxa de drum pentru Bulgaria: cele mai importante informații

Taxa este percepută tuturor turiștilor, indiferent de naționalitate. Ministerul Afacerilor Externe a publicat niște tabele pe site-ul instituției cu aceste taxe. Vinieta se poate plăti la terminalele de autotaxare imediat după intrarea în Republica Bulgaria. Există mai multe astfel de puncte terminale unde se pot plăti.

Cele mai cunoscute și frecventate de români sunt cele de la Ruse (4 la număr, corespondent punct trece frontieră la Giurgiu), Vidin (corespondent PTCF Calafat), Kardam (PTCF Negru-Vodă) și Durankulak (PCTF Vama Veche). Acestea reprezintă principalele puncte de trecere în Bulgaria.

Taxele percepute pe drumurile Bulgariei. Sursa foto: MAE
Taxele percepute pe drumurile Bulgariei (tabel 2). Sursa foto: MAE

Unde poți plăti online vinieta electronică pentru Bulgaria

Vinieta pentru Bulgaria se poate plăti la oricare din aceste puncte de trecere a frontierei, dar și pe Internet, prin intermediul bgtoll.com, site disponibil și în limba română. INTRĂ AICI dacă vrei să plătești vinieta electronică pentru Bulgaria. Cel mai indicat pentru șoferi este să plătească aceste taxe online, căci unele aparate de autotaxare s-ar putea să funcționeze cu dificultate.

„Subliniem faptul că o posibilă defecțiune a terminalelor de autotaxare tip bancomat montate în punctele de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în Republica Bulgaria, NU poate reprezenta o cauză de exonerare a achitării taxei de drum pentru acest stat. În astfel de cazuri, recomandăm cetățenilor români să sesizeze autoritățile bulgare care își desfășoară activitatea în punctul de frontieră respectiv și să întreprindă de îndată demersurile necesare achiziționării e-vignetei BG on-line de la ghișeele poștale (dacă acestea funcționează în cadrul punctului de frontieră) sau de la cea mai apropiată stație de benzinărie”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Încă un lucru extrem de important pentru șoferi: aparatele anti-radar nu sunt permise pe teritoriul bulgar. Limitele de viteză în această țară sunt următoarele: 50, 90 și 140 de kilometri la oră în funcție de șosea, drum național, autostradă sau localitate (comună, sat, oraș etc).