Taxa auto nu va mai exista! Guvernul nu a găsit o formulă necontestabilă

Taxa auto nu va mai exista pentru că Guvernul nu a reușit să găsească o formulă matematică petru a o putea introduce fără să mai poată fi atacată în justiție, lucru ce s-a întâmplat în ultimii ani. În acest context, parcul auto național va fi stimulat spre înnoire cu ajutorul Programului Rabla, coform anunțului făcut de Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului. „Am considerat că ITP-ul este o condiţie obligatorie în ceea ce priveşte casarea unei maşini şi stoparea poluării, deoarece ITP-ul dă dreptul utilizatorului sau proprietarului de autovehicul de a funcţiona, de a circula pe drumurile publice. Atâta timp cât acesta nu are un ITP valabil, nu poate circula.

Taxa auto nu va mai exista!

Guvernul s-a decis! Nu s-a putut găsi o decizie favorabilă pentru a introduce noua taxă, astfel că aceasta nu va mai exista. „În grupul de lucru, din care fac parte inclusiv conducătorii şi multe dintre ministerele abilitate, nu au reuşit să găsească formula matematică, astfel încât să nu poată fi atacabilă în justiţie, aşa cum s-a întâmplat cu toate celelalte taxe de poluare, inclusiv cu timbrul de mediu”, a spus astăzi ministrul Mediului, indicând că Guvernul se va concentra asupra înnoirii parcului auto naţional prin Programul Rabla, citat de profit.ro.

Ministrul Mediului a anunțat la finele anului trecut că lucrează la forma finală a unei taxe de poluare care va fi aplicată în anul curent. Aceasta va conține și luarea în calcul a capacității cilindrice, dar și al altor componente ale vehiculelor. „Eu mi-am pus termen şi ştiţi că, atunci când îmi pun termen, mi-am luat angajamentul o şi fac, ca undeva, până la sfârşitul anului, să găsim forma finală ca la începutul anului viitor să ştim exact ceea ce avem de făcut, cum gândim proiectele de mediu. Să intre în vigoare de la 1 ianuarie, sau poate că perioadă de tranziţie 31 martie, ca lumea să se acomodeze pentru că aşa este normal”, afirma ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, într-o emisiune la Antena 3.

Taxa auto nu va mai exista!

Programul Rabla începe de pe 5 aprilie!

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a făcut anunțul! „Anul trecut am reuşit să îl pornim în februarie. Anul acesta nu a fost posibil, din cauza tergiversării total nejustificate a promulgării Bugetului de stat. Şi deşi nu Guvernul şi nu Parlamentul sunt responsabile pentru acest blocaj, ne cerem noi scuze românilor, dacă alţii nu au curajul să îşi asume! La fel ca şi anul trecut, noi suntem deja pregătiţi de lansare. Şi, la cum arată calendarul astăzi, ne angajăm sa demarăm Programul ‘Rabla’ până pe 5 aprilie.