Sondaj IMAS: PNL scade 7 procente, în timp ce PSD ajunge la cel mai bun scor de la europarlamentare încoace. Ce partide nu ar mai atinge pragul parlamentar

Un sondaj legat de alegerile parlamentare realizat de IMAS la comanda Europa FM arată că PNL ar pierde aproape 7% din voturi, comparativ cu alegerile din ianuarie, în timp ce PSD ajunge la cel mai bun nivel de la alegerile europarlamentare din mai 2019.

Sondaj alegerile parlamentare: PNL scade, PSD crește

Conform datelor furnizate de IMAS la cererea Europa FM, Partidul Național Liberal ar pierde în jur de 7% din voturi, față de luna ianuarie 2020, când înregistra un scor de peste 47%, în cazul în care duminică ar avea loc alegerile parlamentare.

Cea mai mare creștere o înregistrează Partidul Social Democrat, în timp ce USR și UDMR ar avea o ușoară scădere, mai arată sondajul IMAS.

Astfel, în cazul în care duminică ar avea loc alegeri parlamentare, 40,7% dintre cei care ar merge la vot ar vota cu PNL, procent aflat în scădere comparativ cu luna ianuarie a acestui an.

Pe de altă parte, Partidul Social Democrat urcă din nou în sondaje și ar strânge 25,8% dintre voturi, un nivel la care nu a mai ajuns de la europarlamentarele din mai 2019.

Ce partide nu ar mai intra în Parlament

Pe locul al treilea s-ar afla Uniunea Salvați România, cu 10% dintre opțiunile de vot.

Celelalte partide ar înregistra scoruri sub pragul electoral de 5 %, anunță sondajul comandat de Europa FM. Astfel, Pro România ar obține 4,6% din voturi, UDMR 4,4%, ALDE 4,3 %, PMP 3,6 % și PLUS 3,5%.

Sondajul, comandat de Europa FM, a fost realizat de IMAS în perioada 11-28 februarie 2020, pe un eșantion de 1.010 persoane. Marja de eroare este de 3,1%.