Sesizarea lui Klaus Iohannis privind bugetul pe 2019, respinsă de CCR! Ce se întâmplă acum

Sesizarea lui Klaus Iohannis privind bugetul pe 2019 a fost respinsă de CCR. Judecătorii au admis doar sesizarea pe legea plafoanelor, pentru că parlamentarii au modicat-o după ce a trecut deja de Parlament. Șeful statului ar putea, teoretic, să întoarcă legea bugetului în Parlament.

Sesizarea lui Klaus Iohannis privind bugetul pe 2019, respinsă de CCR

Judecătorii constituționali au luat, miercuri, o decizie cu privire la sesizarea președinteleui Klaus Iohannis în legătură cu legea bugetului de stat, pe care șeful statului l-a numit „bugetul rușinii raționale.” Sesizarea a fost trimisă la CCR pe data de 22 februarie, iar Iohannis a arătat atunci că Legea bugetului a fost adoptată cu încălcarea rolului şi atribuţiilor Consiliului Fiscal. „Un lucru e clar: guvernarea PSD a eşuat. În spitale, probleme peste probeleme, educaţia e subfinanţată, economia României e bulversată mai ales după odronanţa 114 dată în mare taină la sfârşitul anului trecut. De autostrăzi nici nu poate fi vorba.

Despre justiţie, păi întreaga guvernare pesedistă a fost un asalt asupra justiţiei şi a statului de drept din România, cu obiectivul clar din partea PSD de a pune mâna pe justiţie, de a politiza justiţiei ca ei să-şi rezolve dosarele penale. De fapt, PSD nici nu guvernează pentru români şi pentru România. PSD guvernează pentru Dragnea. PSD e incompetent şi incapabil să conducă România”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă la Cotroceni.

Iohannis a criticat Legea bugetului pe 2019

Ce se întâmplă după decizia CCR

CCR a repins sesizarea lui Klaus Iohannis cu privire la bugetul pe 2019, dar a admis sesizarea pe legea plafoanelor, pentru că parlamentarii au modicat-o după ce a trecut deja de Parlament. În legătură cu legea bugetului pe 2019, președintele o mai poate întoarce acum în Parlamnet, însă această măsură ar fi inutilă, în condițiile în care PSD și ALDE au majoritate și ar putea să ignore sugestiile venite din partea șefului statului. Cel mai probabil, președintele României va promulga legea despre care a spus că este „bugetul rușinii naționale.”