În această perioadă toți copiii își pun în scrisoarea pentru Moș Crăciun toate dorințele. Cu toate acestea, sunt mii de micuți care nu au o șansă reală la o viață mai bune, iar scrisorile lor pentru Moșul sunt de-a dreptul sfâșietoare. Acesta este și cazul unei fetițe, pe nume Andreea.
Micuța, care este în clasa a III-a, și-a dorit 2 portocale, 2 banane și 4 pachete de mentosane. Din păcate, nu ar fi singurul copil care și-ar dori atât de puține în dar, însă pentru a schimba asta, s-au pornit câteva campanii pe o rețea de socializare.
Mai exact, Alexandra Timar și-a dorit să vină în ajutorul copiilor care vor de la Moșul lucruri absolut banale. Astfel, prin intermediul ei și a campaniei care s-a desfășurat de pe 12 decembrie până pe 17 decembrie, scrisorile tuturor copiilor care își doresc atât de puține, au putut să se bucure în acest an de Crăciun.
”M-am tot pregatit psihic pentru astfel de scrisori, stiam clar ce fel de copii sunt in campanie, dar tot nu pot sa nu va spun ca nu e normal, suntem in anul 2018! In Europa! Undeva, cumva, gresim toti… In ce tara traim?
Cand crezi ca le-ai vazut pe toate, apare o scrisoare din acesta. E acel moment in care esti pe deplin constient ca nu le schimbi situatia cu cateva cadouri pe an, doar le aduci o mica bucurie, poate o raza de speranta”, a povestit Alexandra Timar.
O altă fetiță, în vârstă de 10 ani, i-a scris lui Moș Crăciun că ar vrea doar o ciocolata mare și câteva bomboane. Iar, printre copiii ca și ea, mai este și Daniela. Fetița, elevă în clasa I, și-a dorit pe lângă ciocolată, să-i îndeplinească și alte dorințe, anume: ”un suc cu pai, o pungă de pufuleți și un pachet cu biscuiți.”
Daniela s-a oprit aici pentru că e conștientă că vestitul bătrân cu barba alba trebuie să facă fericiți mai mulți copii, nu numai pe ea, chiar spunând: ”în sacul magic trebuie să ai cadouri și pentru ceilalți copii.”
România, fruntașă la numărul de copii care trăiesc într-o sărăcie lucie Anul precedent, 49,2% dintre copiii români erau expuși riscului de sărăcie și excluziune socială. Acestea este și cel mai ridicat procent din țările UE, conform unui studiu Eurostat. Asta înseamnă că 1,880 de copii nu au parte de o viață decentă, însă mai grav este că procentul este aproape dublu, în comparație cu media europeană de 26,4%.