Știm cu toții că rugăciunile au un rol foarte important în viața noastră de zi cu zi, pentru că ele reprezintă puntea dintre muritori și divinitate. Practic, în momentul în care ne rugăm, ne încărcăm cu dragoste, smerenie, curățire sufletească și puterea de a trece mai departe peste toate grijile și nevoile pe care viața ni le scoate în cale. Potrivit calendarului creștin ortodox, fiecărei zile îi este destinată o anumită rugăciune vindecătoare, iar FANATIK îți spune pe care dintre acestea trebuie să o rostești miercuri, 23 octombrie.
„Doamne Atotputernice și Atotindurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfântă Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, că să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru această, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul! Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune, și umilită a mea voința, că mă întristez pentru că Te-am întristat, și mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr.
La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța, și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndură și de mine acum, că să mă mântuiești de chinurile cele de veci, și să mă invrednicesti Împărăției Tale. Nu Te depărta de la mine Doamne, și ajută-mi, că în toate să fac voia Ta, și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Pătimi, ci că femeia cea păcătoasă să-Ți spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru că să mă învrednicesc a auzi și eu din Gură Ta cea dulce: Iertate să-ți fie păcatele”, este rugăciunea pe care trebuie să o rostești în fiecare miercuri, pentru a avea parte de spor în toate și liniște sufletească.
Miercuri, 23 octombrie, credincioșii din întreaga țară săvârșesc pomenirea Sfântului Apostol Iacov, considerat fratele lui Dumnezeu. Acesta a fost fiul Dreptului Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, iar Biserica Ortodoxă l-a numit văr al lui Iisus Hristos, pentru că Mântuitorul s-a născut pe cale supranaturală, nefiind rodul iubirii dintre Iosif și Maria.
„Acest sfânt Iacov, fratele Domnului, a fost cel întâi episcop la Ierusalim, hirotonit de însusi Domnul și întâi el a izvodit și a scris dumnezeiască Liturghie, învatata de la însusi Hristos. Pe care Liturghie în urmă o a făcut mai pe scurt marele Vasile și după dânsul dumnezeiescul Ioan Gură de Aur pentru neputință omenească. Pastorind sfânta Biserica din Ierusalim și învatând pe mulți din iudei și din elini și întorcându-i spre Domnul, a pornit pe iudei asupra-și cu urgie, care, prinzându-l, l-au aruncat jos de pe aripa templului și fiind înca viu l-au omorât cu un lemn.
Iar cuvântul, fratele Domnului se trage din predanie. Că Iosif logodnicul împartindu-și pamântul fiilor ce-i avea cu femeia să cea dintâi și vrând să facă parte și celui din sfânta Fecioara, Fiu și Dumnezeu, ceilalți nu-l primiră; iar Iacov luându-l părtaș de moștenire pe partea să, s-a chemat nu numai frate al Domnului, ci și drept”, se arată în calendarul creștin-ortodox.