Vrei un salariu mai ceva ca în Vest și să nu fie nevoie să pleci din țară? Află, cum poți să lucrezi la Romatsa și ce probe trebuie să treci ca să ajungi la un salariu de cel puțin 4000 de euro lunar. Regia Autonomă „Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian”, cunoscută sub numele de ROMATSA, angajează anual sute de oameni, mulți dintre în profesia de controlor de trafic aerian stagiar.
Chiar dacă pare greu de crezul există o societate de stat în România, care scoate la concurs posturi în care fluturașul lunar de salariu seamănă cu al unui medic din Germania sau Anglia. În fiecare an ROMATSA angajează oameni care au absolvit cel puţin liceul şi au cunoştinţe avansate de engleză. ROMATSA a avut posturi vacante nu doar în Capitală. În anii trecuți societatea a făcut angajări de personal la mai toate sucursalele din țară, la Cluj, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Tîrgu Mureş, Sibiu.
Regia Autonomă „Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian”, oferă salarii de minin 28.000 de lei lunar. Chiar și în aceste condiții Romatsa are deficit de personal. Cum poți să lucrezi la ei și ce trebuie să știi? Ei bine, în primul rând concurența este foarte mare. Anual peste 2000 de oameni se înscriu în cursa pentrun un loc la Romatsa, dar doar puțin peste 100 ajung pe postul de controlor de trafic.
Profilul candidatului ideal pentru ocuparea postului de controlor de trafic este următorul: vârsta de minim 18 ani, studii cel puțin medii (BAC luat), cunoștințe avansate de limba engleză, să nu aibă sau să nu fi avut licenţă de controlor de trafic aerian stagiar civil sau licenţă de controlor de trafic aerian civil.
Pentru postul de controlor de trafic aerian la ROMATSA este necesar ca un candidat să aibă „orientare şi vedere în spaţiu foarte bună; memorie bună; gândire ageră; abilitatea de a lua rapid decizii corecte; abilităţi de lucru cu numere, capacitatea de a îndeplini simultan mai multe sarcini. Candidatul potrivit pentru acest post are, de asemenea, spirit de lucru în echipă, poată munci în schimburi (tură de zi, de noapte, lucru în perioada sărbătorilor legale); în condiţii de stres, e adaptabil, are acuitate vizuală şi auditivă foarte bună şi nu în ultimul rând nu foloseşte substanţe psihoactive.”