Deși este unul dintre cele mai controversate condimente, vegeta continuă să se numere printre preferințele gospodinelor, această practică fiind transmisă din generație în generație. Practic, vorbim despre un ingredient special, cu ajutorul căruia bunicile obișnuiau să dea un plus de savoare bucatelor pe care le preparau.
Nu puține au fost situațiile în care am ridicat numeroase semne de întrebare, la citirea tuturor ingredientelor pe care le conțin pungile cu vegeta procurate din comerț, majoritatea fiind un adevărat pericol pentru organism.
De aceea, FANATIK vă propune astăzi o rețetă simplă și, mai ales, extrem de sănătoasă, pentru vegeta naturală, preparată acasă. În acest mod, puteți scăpa definitiv de riscurile pe care le prezintă pungile de pe rafturile magazinelor, majoritatea bogate în E-uri și alte astfel de substanțe nocive.
Înainte de a trece la prepararea condimentului copilăriei noastre, un aspect extrem de important constă în pregătirea tuturor legumelor. După ce le-am spălat foarte bine, trebuie lăsate pentru a se scurge toată apa, iar mai apoi tăiate în fâșii subțiri sau cubulețe.
Toate legumele şi verdeaţa le punem într-un bol, adăugând și sare grunjoasă neiodată, după gust. Apoi, aşezăm ingredientele pe plasa de ţânţari, acoperidu-le cu tifon sau cu plasă de protecţie. În acest mod, ne asigurăm că nu se strâng musculiţe şi nici nu intră praf. Suportul cu legume se lasă la uscat, timp de două sau trei zile, însă peste noapte va trebui să băgăm cadrul în casă, în garaj, sau în orice alt loc unde nu poate cădea roua. La final, așezăm toate legumele într-o tavă de cuptor, pe o hârtie de copt și lăsăm la foc foarte mic, cu uşa întredeschisă doar câteva minute, să ne asigurăm că totul este foarte bine uscat. Pentru ultimul pas, trebuie să punem totul într-un robot şi să mixăm, obţinând astfel un praf pe care-l vom pune în caserole mici din plastic. Acestea se vor ține apoi la congelator, putând de acum să folosim vegeta naturală, pentru a da un plus de savoare preparatelor noastre.