Rețeta zilei. Turtă dulce cu aromă și forme de sărbătoare

Nu mai este mult până la sărbătorile de iarnă, iar gospodinele încep să se pregătească psihic și fizic pentru mâncărurile pe care urmează să le prepare. Rețeta pe care v-o recomand azi este una dulce și nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători. Turta dulce este apreciată și savurată nu numai de cei mici, dar și de adulți.

Rețeta zilei de joi, 7 noiembrie. Turtă dulce, un desert perfect pentru sezonul rece

Azi voi pregăti turtă dulce cu forme de sărbătoare care te vor trimite direct cu gândul la iarnă, zăpadă, brad, Crăciun și miros de cozonac. Citește în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti turtă dulce de casă și cu siguranță, nu vei mai cumpăra din comerț.

Ingrediente pentru aluat: 

  • 300 de grame de făină albă
  • 100 de grame de unt topit la temperatura camerei
  • 200 de grame de miere lichidă
  • 20 de grame de cacao
  • un ou
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • condimente: scorţişoară cuişoare, anason, ghimbir, piper roşu
  • un praf de sare

Ingrediente pentru decorarea turtei dulci: 

  • un ou de la care vom folosi doar albușul
  • 150 de grame de zahăr pudră
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o linguriță de amidon

Cum se prepară turta dulce cu forme de sărbătoare și glazură de zahăr

  1. Într-un bol mai măricel se amestecă făina, pudra de cacao, bicarbonatul, condimentele și sarea și se amestecă bine
  2. Când s-au încorporat se adaugă oul care a fost bătut în prealabil cu mierea și untul topit și se amestecă
  3. Aluatul obținut se înfășoară în folie alimentară și se păstrează la rece, în frigider, circa 4 ore sau peste noapte
  4. După ce aluatul s-a răcit ne putem apuca de făcut turta dulce propriu-zis. Pe un blat de lucru se întinde aluatul care trebuie să aibă o grosime de circa 4-5 mm și se decupează formele dorite: brad, Moș Crăciun, fuld de nea, om de zăpadă etc
  5. Formele obținute se pun într-o tavă de copt și se dau la cuptor pentru 7-8 minute
  6. În momentul în care figurinele încep să capete o culoare maronie înseamnă că sunt gata și pot fi scoate din cuptor
  7. Se lasă la răcit pe o farfurie înainte de a le decora cu glazura de zahăr
  8. Cât timp ce răcesc formele ne apucăm de pregătit glazura care nu ne va lua foarte mult timp. Zahărul pudră și amidonul se cern într-un bol și peste aceste două ingrediente se adaugă albușul care se va încorpora cu ajutorul unui mixer
  9. Se adaugă în această compoziție sucul de lămâie și se omogenizează bine
  10. Glazura care s-a obținut se pune într-un poș cu dui subțire și se decorează figurinele de turtă dulce
  11. Turta dulce trebuie să stea câteva ore să se usuce, așadar nu trebuie să fie lipite între ele
  12. Turta dulce poate fi oferită cadou și se păstrează în cutii închise din tablă sau carton
  13. Spor la gătit și poftă bună!