Rețetă tochitură moldovenească cu mămăligă. Sursa foto: inbucatarie.ro
Tochitura de porc este una dintre mâncărurile tradiționale românești foarte apreciate în țara noastră. Rețeta acestui fel de mâncare diferă de la o regiune la alta, dar se spune că tochitura moldovenească este cea mai gustoasă.
Rețeta de tochitură moldovenească este un fel de mâncare pe gustul românilor, mai ales dacă este gătită la un ceaun pentru mai multe persoane. Tochitura de porc se prepară diferit de la o regiune la alta, dar astăzi vă prezentăm rețeta moldovenească pentru că este simplă și gustoasă. Gospodinele din Moldova nu adaugă multe legume în tochitură, însă au un secret: carnea este înăbușită cu o ceașcă de vin sec alb. Vinul este ingredientul care face carnea mai aromată și mai suculentă.
Timpul de preparare pentru tochitura moldovenească este de o oră. Dacă vrei să ai o mâncare gustoasă nu trebuie să uiți de condimente. Moldovencele știu că cimbrul, piperul, foile de dafin și usturoiul dau un gust desăvârșit tochiturii de porc.
Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti 4-5 porții de tochitură moldovenească:
Moldovenii mai adaugă în rețeta de tochitură de porc cârnăciori sau organe de porc (rinichi și ficat). Acestea se adaugă în ceaun abia după ce friptura a trecut de primul clocot. În plus, moldovenii servesc tochitura cu mămăligă pe care pun un ou prăjit și brânză rasă. Poftă bună!