Dragii meu, astăzi vă prezint o rețetă simplă, rapidă și de mare efect, o rețetă italienească: spaghete carbonara. Pe Internet circulă zeci de rețete carbonara, dar fiecare le poate găti în felul său. Unii pui smântână pentru o textură mai cremoasă, altora le plane mai mult parmezarul pe care îl pun din abundență. Oricum le-ai găti pastele carbonara sunt delicioase.
Rețeta de spaghetele carbonara este ideală când te afli în criză de timp. Combinația dintre baconul ușor afumat, parmezan raș și gălbenuș nu dă greș niciodată și se dovedește delicioasă. Cât ai clipi pastele carbonara au și dispărut din farfurie!
Ingredintele de care ai nevoie pentru a găti spaghetele carbonara, conform jamillacuisine.ro.
Pastele sunt gata de servit. Și nu ai nevoie decât de 20 de minute să le prepari. Se servesc calde, cu un pahar de vin alb. Rețeta de spaghete carbonara a fost moștenită de la carbonari care erau muncitorii carea făceau cărbuni de lemn în pădurile din Apenini. Aceștia își pregăteau în pădurea de unde era extras cărbunele această rețetă simplă și sățioasă care le oferea caloriile necesare pentru a lucra. Legenda spune că, primele spaghete carbonara au fost gătite pe cărbuni, de unde ar veni și denumirea lor.