Cu toate că vara a trecut de mult, pofta de ceva dulce nu dispare indiferent de sezon. Rețeta pe care o recomand astăzi este sorbetul care se poate prepara din mai multe fructe aromate și parfumate. Printre fructele pe care le putem folosi la sorbet se numără mango, fructele de pădure sau pepenele roșu.
Poate că sezonul multor fructe preferate de tine a trecut de mult, dar supermarketurile ne oferă în continuare sortimentele de care avem nevoie. Pentru a pregăti un sorbet de fructe rafinat, delicat și răcoros avem nevoie de fructe de pădure, mango, piersică, lămâie sau pepene roșu.
Pregătirea unui sorbet de fructe nu necesită mult timp și nici nu este complicat. Dacă alegem să folosim fructe congelate atunci vom obține un sorbet 100% natural, fără adaos de zahăr. Te vei îndrăgosti de la prima înghițitură.
Pentru a pregăti sorbetul de mango și piersici avem nevoie în primul rând de fructe. Acestea trebuie să fie foarte bine coapte. Pe lângă cele două fructe menționate, în rețetă se mai adaugă și o banană coaptă.
Pont: în situația în care nu aveți mango sau nu găsiți în magazine puteți alege doar piersici.
Mod de preparare:
Sfat: pentru a obține o aromă mai intensă a unuia dintre fructe alege să folosești mai multe fructe de același fel. Spre exemplu, dacă vrei o aromă pătrunzătoare de mango folosește mai multe fructe de acest fel și mai puține piersici.