Rețeta zilei. Piept de rață cu sos de rodie, un deliciu culinar

Rața nu este o pasăre foarte gătită, dar dacă îți place merită. Astăzi vă recomandăm o rețetă cu piept de rață fraged cu sos de rodie, coacăze sau vișine, oricare vă place mai mult. Combinația dintre dulce și acrișor este perfectă atunci când gătim rață. Acest preparat se poate servi alături de cartofi dulci, piure de păstârnac sau cușcuș cu legume.

Rețeta zilei. Rață fragedă cu sos de rodie, un preparat de nota 10

Pieptul de rață este evitat de foarte multe persoane, dar dacă știi câteva ponturi vei avea la final o rețetă delicioasă. Carnea de rață este o delicatesă și nu veți da greși cu asemenea preparat. Invitații vă vor lăuda, iar la final sigur vă vor cere rețeta.

Ingrediente:

  • 500 de grame de piept de rață
  • 50 de grame vișine proaspăte, o rodie sau coacăze
  • 100 ml vin roșu
  • 100 de grame de unt la temperatura camerei
  • cimbru, proaspăt sau uscat
  • 2 linguri de zahăr brun
  • sare de mare și piper măcinat.
Cum se pregătește corect pieptul de rață. Sursa foto: Pinterest.com

Mod de preparare piept de rață cu sos dulce-acrișor

Înainte de a trece la prepararea propriu-zisă a rețetei trebui să vă asigurați că pieptul de rață este complet decongelat. Țineți-l circa o oră la temperatura camerei înainte de a-l pune în tigaie. Un alt sfat important de care trebuie să țineți cont este legat de prăjire. Pieptul de țară nu se prăjește în ulei pentru că este foarte gras și lasă în tigaie suficientă grăsime care îl va ajuta să se gătească.

Aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi:

  1. Pieptul de rață se spală, se scurge de apă și apoi se crestează pielea cu un cuțit. Puteți tăia carnea de rață în bucățele mici dacă doriți.
  2. Carnea se asezonează cu sare de mare și piper.
  3. Tigaia nu trebuie să fie încinsă în prealabil, ci rece. Astfel, grăsimea din pieptul de rață se va elibera treptat și se va găti așa cum trebuie. Carnea se pune cu pielea în jos și se lasă în tigaie până când se va desprinde ușor.
  4. După ce s-a gătit circa 5-6 minute întoarceți-o pe partea cealaltă și mai țineți-o alte 5 minute.
  5. Se adaugă crenguțele de cimbru proaspete sau uscat pentru a da aromă cărnii de rață.
  6. Pieptul de rață se scoate din tigaie și se lasă la răcit pe o farfurie.
  7. În tigaia în care am pregătit rața adăugăm vișinele cărora le-am scos sâmburii, zahărul brun și jumătate din cantitatea de unt.
  8. Se lasă la fiert câteva minute până în momentul în care s-a format un sos.
  9. Se adaugă vinul și restul de unt și se mai ține sosul pe foc 2-3 minute până când alcoolul se evaporă.
  10. Pieptul de rață se pune din nou în tigaie și se mai lasă 2-3 minute. Se scoate pe farfurie și se servește cu piure de cartofi dulci. Poftă bună!