Rețeta zilei. Marshmallows, rețeta americană

Marshmallows sunt tot mai întâlnite în țara noastră după ce au fost promovate în filmele americane. Aceste bezele moi pot fi folosite ca topping la cafea, ușor coapte la focul de tabără sau mâncate pur și simplu. Sunt atât de moi și delicate încât nu le vei putea rezista.

Rețeta zilei. Marshmallows sau bezelele moi americane

O pungă de marshmallows este destul de scumpă în magazinele din țara noastră așa că azi vom pregăti acasă varianta de bezele americane. Nu-i poți rezista acestui desert delicios și delicat. Bezelele pe care le vom pregăti astăzi pot rezista până la două săptămâni dacă le ții într-o cutie etanș, dar nu cred că vei rezista tentației și se vor mânca mult mai repede.

Ingrediente necesare marsmallows: 

  • 3 plicuri de gelatină
  • 2 căni de zahăr
  • ulei vegetal, preferabil sub formă de spray
  • o cană de apă rece
  • o linguriță de sare
  • un sfert de cană de sirop de porumb
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • o jumătate de cană de zahăr pudră
  • o jumătate de cană de făină de cartofi
Așa se pregătesc acasă bezelele mor americane. Sursa foto: Pinterest.com

Mod de preparare. Urmează cei zece pași de mai jos: 

  1. Într-o tavă de cuptor se pune o foaie de copt care se stropește cu ulei vegetal
  2. Într-un mixer se toarnă o jumătate de cană de apă rece și gelatina până când se absoarbe aceasta, circa 15 minute
  3. Într-o cratiță medie se combină două căni de zahăr cu siropul de porumb, sare și jumătate de cană de apă
  4. Se amestecă toate la foc mediu până când s-a dizolvat complet zahărul. Mărește focul și aduceți compoziția la punctul de fierbere. Mai ține compoziția pe foc aproximativ 8 minute
  5. Siropul fierbinte se amestecă cu gelatina cu ajutorul unui mixer setat la viteză redusă. Viteza se mărește treptat până când compoziția devine un amestec gros și rigid
  6. Se adaugă esența de vanilie și se mai amestecă timp de 30 de secunde
  7. Compoziția obținută se pune în tava pregătită în prealabil și se nivelează cu o spatulă. Se lasă tava acoperită la temperatura camerei timp de 4 ore
  8. Făina de cartofi se amestecă cu zahărul pudră într-un castron mic
  9. Amestecul de făină și zahăr se cerne pe suprafața de lucru și se formează un dreptunghi
  10. Blocul de bezea se așează peste făină și se taie în ce forme doriți.